Find oversætter

De 17 verdensmål

Et kursus, som gennem oplæg og ideudvekslinger viser veje til, hvordan fag- og skønlitteratur samt illustrationer og lyrik alle kan bidrage til en alsidig formidling af viden om en bæredygtig udvikling.

Målet med kurset er at klæde deltagere fra alle genrer på med viden og inspiration om de presserende, globale problemstillinger og udfordringer, som er baggrunden for de 17 verdensmål.

Kurset indeholder introduktioner til verdensmålene ved repræsentanter fra FN’s Udviklingsprogram UNDP og NGO’en Verden Bedste Nyheder. Desuden vil der på kurset være oplæg fra forfattere, som i deres værker har sat fokus på f.eks. klimaudfordringen.

Kurset giver mulighed for en fælles ideudveksling om og diskussion af verdensmålene, herunder hvorvidt og hvordan de skal/kan formidles ud fra en faglig og kunstnerisk vinkel.

Underviser(e)

Charlotte Weitze

Charlotte Weitze (f. 1974) er skønlitterær forfatter og dramatiker.
Hun er vokset op i Kongens Lyngby nord for København. Har i perioden 2002-2006 boet i Bakkehusets legatbolig på Frederiksberg. Bor nu i Vallekilde på Vestsjælland.

Novellesamlingen”Skifting” udløste debutantprisen i 1996, og siden har hun modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat (1999), Ole Wahls mindelegat (2004) og ”Årets Frederiksbergtalent” (2004). Hun er blevet nomineret til Weekendavisens Litteraturpris (2002) og radioteaterprisen Prix Italia (2003).

Mange af udgivelserne foregår på grænsen mellem et hverdagsagtig og meget eventyrligt univers.

Charlotte Weitze er uddannet cand.mag. i folkloristik fra Københavns Universitet 2004. Har skrevet speciale om fortællestrukturen i dyrefilm.

Foto venligst udlånt af forfatteren

Susanne Sayers

Susanne Sayers (f. 1965) er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 1991. Hun har i sin karriere blandt andet været nyhedsredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten og Børsen, chefredaktør på 24timer og redaktionschef på metroXpress. Hun har arbejdet som international klimakorrespondent og blandt andet skrevet klimareportager fra Vietnam, Grønland, Mozambique, Nepal og Niger.
Siden 2016 har hun arbejdet som selvstændig journalist og forfatter og har blandt andet skrevet bøger om ledelse, natur og digitalisering. Hendes ambition er at forene dybden i indholdet med det let begribelige i formidlingen.

Foto: Susanne Sayers

Thomas Ravn-Pedersen

er uddannet journalist (1991) og Master i Offentlig ledelse (2018). Han var med til at starte Verdens Bedste Nyheder i 2010, har ledet det lige siden og er i dag ansat som direktør og chefredaktør. Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner. Verdens Bedste Nyheder fortæller om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer – især med fokus på udviklingslandene. Arbejdet tager udgangspunkt i Verdensmålene for bæredygtig udvikling og har til formål at gøre verdensmålene kendt for alle. Verdens Bedste Nyheder tror på, at nuanceret viden skaber håb – og at håb skaber motivation for handling. Verdens Bedste Nyheder er stiftet af NGO’er, erhvervsliv, Danida og FN og kom på finansloven i 2017.
Thomas Ravn-Pedersen har i ti år været radioreporter, vært og redaktør i DR og ledet P1’s radiodokumentar og montagegruppe. I ti år var han kommunikationschef for Folkekirkens Nødhjælp med ansvar for kommunikation, fundraising, frivillige, genbrug, branding, advocacy og lobbyarbejde. Han har været u-landsfrivillig i Ghana og formand for Ghana Venskab i 21 år. Derudover har han arbejdet som freelance konsulent, facilitator og moderator ved danske og internationale udviklingsevents. Siden 2008 har han været formand for Timbuktu Fonden og siden 2010 været seniorrådgiver for African Youth Panel.
Siden 2018 har han siddet i Folketingets rådgivende 2030 Panel.

Foto venligst udlånt af Verdens Bedste Nyheder

Mette Fjalland

Kommunikation og Partnerskabsrådgiver,
UNDP Nordic Representation Office

Foto venligst udlånt af Mette Fjalland

Anna Chris Thompson

Cand.mag. i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet. Hun har arbejdet med litteratur og litteraturformidling i mange forskellige sammenhænge, herunder i Natkirken i København, hvor hun har startet et læsegruppeprojekt for barslende mødre og fædre, samt som medarrangør af Anholt Litteraturfestival, en nordisk litteraturfestival med fokus på litteratur, natur og nærvær. Anna Chris Thompson er initiativtager til- og festivalleder på Klima&Litteratur, der løber af stablen den 5. oktober 2019 på Teaterøen, Refshaleøen. Det er Danmarks første litteraturfestival med fokus på klimaforandringer. Til festivalen deltager forfattere fra Danmark og resten af Norden.

Foto venligst udlånt af Anna Chris Thompson

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte