Find oversætter

Lav en faglitterær podcast

Et kursus for faglitterære forfattere, der har lyst til at prøve kræfter med podcast-mediet.

Podcastmediet er for alvor ved at slå an i Danmark. I andet halvår af 2017 lyttede 15% af alle danskere ugentligt til podcasts fra enten større producenter som dagblade eller kulturinstitutioner eller fra private personer med egne podcasts. Det helt særlige ved podcastmediet er nemlig, at større som mindre producenter deler de samme platforme, og at man med forholdsvis enkelt teknisk udstyr kan producere indhold. Som faglitterær forfatter kan man for eksempel bruge en podcast til at vække interesse for sit emne ved at inddrage publikum i “maskinrummet”, mens man arbejder på et værk eller som et slags supplement til et værk, man har udgivet. Ud fra sine erfaringer med podcasten JULIAN om tekster af den historiske person Julian af Norwich, vil Louise Klinke Øhrstrøm gennemgå de væsentligste ting, man skal være opmærksom på, når man vil producere en podcast. Undervejs vil Louise komme ind på alt fra idéudvikling og struktur til optageudstyr, valg af host og deling på soundcloud, Itunes osv. Medbring en idé til en podcast og kom hjem med en model for, hvordan du kan komme i gang med at podcaste.

Med en begrundet ansøgning forstås en kortere beskrivelse af dit professionelle virke, hvad du arbejder på lige nu, hvorfor netop dette kursus har din interesse, og hvad du regner med at få ud af kurset.

Underviser(e)

Louise Øhrstrøm

(født 1981) er cand.mag. i litteraturvidenskab og debuterede i 2010 med romanen Efter Rosinen. Siden debuten har hun beskæftiget sig en del med middelaldermystikeren Julian af Norwich, hvis værk Kærlighedens åbenbaring, hun har oversat til dansk. Louise er aktuel med en podcast om selvsamme Julian. Hun skriver på sin anden roman og arbejder ved siden af som gymnasielærer, hvor hun også har fået udgivet undervisningsbogen KRIG – et danskfagligt forløb.

Fotograf: Christian Klinke

Tilmelding

Fortryd

Alle felter skal udfyldes

2004 - 2018 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte