Find oversætter

Lyrik for børn: Master class med den norske forfatter Synne Lea

Synne Lea siger selv om denne master class om skrive lyrik for børn:

”For meg har poesi vært avgjørende helt fra jeg som 12-åring begynte å lese Tor Jonsson og Olav H. Hauge.

Lyrikk er et sted i litteraturen og i språket som har fått meg til å føle meg mindre ensom.

For meg er dikt et rom i språket der jeg opplever frihet, frihet til ikke å forstå. Men i stedet frihet til å føle, leke, oppleve.

Med poesi kan jeg få uttrykt det jeg ikke ellers finner ord for: så mye av det uforståelige og surrealistiske som jeg opplever i verden.

Denne lørdagen skal vi leke med denne friheten og med alvoret.

Vi skal jobbe med fortellerstemmer og uttrykk som kan favne særlig barn og ungdom, men som også kan være et sted der alle aldre kan møtes. ”

Med en begrundet ansøgning forstås en kortere beskrivelse af dit professionelle virke, hvad du arbejder på lige nu, hvorfor netop dette kursus har din interesse, og hvad du regner med at få ud af kurset.

Underviser(e)

Synne Lea

Med en børnelitteratur, der er lige så dyster, som den er livsbekræftende, sætter norske Synne Lea ord på håbet om at knytte de helt nære relationer og på frygten for at miste dem igen. I Synne Leas verdener varer trygheden ikke ret længe, hvis man ikke tør både at kæmpe for den og drømme om den. Så det bliver der i disse verdener; kæmpet og drømt, og selvom det meste udspiller sig i børnenes verden, tager Lea disse kampe og drømme alvorligt. Forfatteren har selv udtalt, at poesien er hendes måde at finde drømmene frem på, og dette ses særligt i den anmelderroste Nattevagt (med illustrationer af Stian Hole, Høst & Søn, 2013), en digtsamling for børn. Bogen blev nomineret til både Kritikerprisen og Brageprisen, ligesom romandebuten Leo og Mei (ABC, 2012) blev nomineret til den prestigefyldte Deutscher Jugendliteraturpreis.

Synne Lea har studeret ved Norsk Barnebokinstitutt i 2009-2011, Forfatterutdanningen.
I 2013 byggede hun videre på denne uddannelse med et års studier i scenetekst, herunder på Nasjonalteateret.

Siden 2013 har Synne Lea fungeret som vejleder på forfatteruddannelsen ved Norsk Barnebokinstitutt.

Foto: Aurora Wilhelmine Linchausen

Tilmelding

Fortryd

Alle felter skal udfyldes

2004 - 2020 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte