Find oversætter

Militær terminologi

Et kursus målrettet oversættere og forfattere, der på forskellig vis beskæftiger sig med militæret.

På dette kursus, som henvender sig til forfattere og oversættere mellem flere forskellige sprog, vil vi se på generelle problemstillinger med udgangspunkt i terminologi, der er vigtige for forståelsen af de hierarkiske strukturer i militære organisationer (enheder og grader), samt nogle af de vigtigere begreber for forståelsen af det militære materielunivers.

 

Med en begrundet ansøgning forstås en kortere beskrivelse af dit professionelle virke, hvad du arbejder på lige nu, hvorfor netop dette kursus har din interesse, og hvad du regner med at få ud af kurset.

 

 

Underviser(e)

Claus Mathiessen

Claus Mathiesen har undervist i russisk og polsk militær terminologi i over 40 år og har selv arbejdet som tolk og oversætter i militære sammenhænge. Claus har desuden undervist som ekstern lektor på ToRS i kandidatfaget Oversættelse i Teori og Praksis, specielt med henblik på skriftlig oversættelse til dansk fra russisk. Sidste år gennemførte Claus et en-dagskursus om udfordringerne ved oversættelse til dansk af militære begreber i russisk litteratur for danske oversættere af russisk litteratur, som blev meget vel modtaget.

2004 - 2022 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte