Find oversætter

Mød en mester: Kjell Westö

Mødet har form af en uformel samtale mellem Kjell Westö og en mindre gruppe forfattere, som har en særlig interesse i hans værk og metode.

Mød modtageren af Nordisk Råds Litteraturpris i 2014. Westö er kendt for sine mesterlige skildringer af det finske samfund og behandlingen af de kollektive traumer fra borgerkrigen i 1918.

 

Med en begrundet ansøgning forstås en kortere beskrivelse af dit professionelle virke, hvad du arbejder på lige nu, hvorfor netop dette kursus har din interesse, og hvad du regner med at få ud af kurset.

Underviser(e)

Kjell Westö

er kendt for sine historiske skildringer af det finske samfund og behandlingen af de kollektive traumer fra borgerkrigen i 1918. Traumet er også omdrejningspunktet i Westös roman Luftspejling 38, som han vandt Nordisk Råds Litteraturpris for i 2014 – en pris, han også var indstillet til i 2001 og 2003. Kjell Westö er tildelt flere store nordiske priser, bl.a. Finlandsprisen, Samfundet Di Nios store pris, Sveriges Radios Romanpris og Svenska Akademiens Finlandspris. Westö siger selv, at kernen i hans forfatterskab er en umættelig interesse for mysteriet mennesket og en ukuelig vilje til at finde ud, hvorfor vi er, som vi er, og hvorfor vi gør de ting, vi gør. Han bevæger sig i både fortiden og nutiden og skildrer et væld af forskellige mennesketyper med kontrasterende synspunkter og forskellige livsvilkår. Hans ottende og seneste roman, Tritonus – en skærgårdsfortælling, udkom simultant i Finland, Norge, Sverige og Danmark d. 21. august.
Foto: Marica Rosengard

2004 - 2023 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte