Find oversætter

Mød Georgi Gospodinov

Mød den prisvindende, bulgarske forfatter, digter og manuskriptforfatter, Georgi Gospodinov, som fortæller om sit forfatterskab med særligt fokus på noveller.

NB! Kurset foregår på engelsk og henvender sig til andre forfattere.

Ved et offentligt arrangement samme eftermiddag taler Georgi Gospodinov med Mads Rosendahl Thomsen (AU) om sit forfatterskab, også på engelsk. Ved arrangementet vil Gospodinov også læse lidt op på bulgarsk fra sine nyeste, ganske korte noveller, som hans oversætter, Helle Dalgaard, derefter læser op på dansk.

Underviser(e)

Georgi Gospodinov

er en bulgarsk forfatter, digter og manuskriptforfatter. Han er kendt bl.a. for sin debutroman ‘En naturlig roman’, som gav ham et internationalt gennembrud.

I juni 2021 udkom hans seneste roman, Tidsskjul, som den tredje roman, der er oversat til dansk. På dansk findes også novellesamlingen Blinde Vajsja og andre historier fra 2018. Hver historie har sit særlige perspektiv og sin særlige pointe, så det er næsten umuligt at fremhæve den ene frem for den anden. Flere historier foregår i toge, på banegårde, afgangshaller, caféer eller andre offentlige steder, hvor mennesker mødes. Altså tomme steder, hvor man er i en venteposition og åben for nye møder og kontakter.

Gospodinovs debut- og gennembrudsroman En naturlig roman gav ham international succes. Det kan være svært at forklare, hvad bulgarske Georgi Gospodinovs ’En naturlig roman’ egentlig handler om, fordi den udforsker og udfordrer romanen som genre. Fortællingen varieres, udvides, omvæltes og bygges op igen. Men ét er sikkert; adskillelsen går igen – som et par, der går fra hinanden, som mennesker, der udskiller ting på toilettet, som en tolkning af at fare vild og have svært ved at finde tilbage til sit udgangspunkt.

Georgi Gospodinov (f. 1968) er født i Bulgarien. Han debuterede som forfatter i 1992 og har siden udgivet både poesi, noveller og romaner. Han blev internationalt kendt med romanen ‘En naturlig roman’ (2006, 2. udgave 2018), der oprindeligt udkom i 1999. Foreløbigt er det kun to af hans romaner og en enkelt novellesamling, der er oversat til dansk.

Tekst og fotografi venligst udlånt fra Litteratursiden

Tilmelding

Fortryd

Alle felter skal udfyldes

2004 - 2021 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte