Find oversætter

Mød Georgi Gospodinov

Mød den prisvindende, bulgarske forfatter, digter og manuskriptforfatter, Georgi Gospodinov, som fortæller om sit forfatterskab med særligt fokus på noveller.

Georgi Gospodinov læser op på bulgarsk, Helle Dalgaard på dansk, og Mads Rosendahl Thomsen fra Aarhus Universitet samtaler med ham undervejs.

NB! Kurset foregår (primært) på engelsk.

Underviser(e)

Georgi Gospodinov

er en bulgarsk forfatter, digter og manuskriptforfatter. Han er bedst kendt for sin debutroman ‘En naturlig roman’, som gav ham et internationalt gennembrud.

Hans seneste udgivelse, der er oversat til dansk, er novellesamlingen Blinde Vajsja og andre historier fra 2018. Hver historie har sit særlige perspektiv og sin særlige pointe, så det er næsten umuligt at fremhæve den ene frem for den anden. Flere historier foregår i toge, på banegårde, afgangshaller, caféer eller andre offentlige steder, hvor mennesker mødes. Altså tomme steder, hvor man er i en venteposition og åben for nye møder og kontakter.

Gospodinovs debut- og gennembrudsroman En naturlig roman gav ham international succes. Det kan være svært at forklare, hvad bulgarske Georgi Gospodinovs ’En naturlig roman’ egentlig handler om, fordi den udforsker og udfordrer romanen som genre. Fortællingen varieres, udvides, omvæltes og bygges op igen. Men ét er sikkert; adskillelsen går igen – som et par, der går fra hinanden, som mennesker, der udskiller ting på toilettet, som en tolkning af at fare vild og have svært ved at finde tilbage til sit udgangspunkt.

Georgi Gospodinov (f. 1968) er født i Bulgarien. Han debuterede som forfatter i 1992 og har siden udgivet både poesi, noveller og romaner. Han blev internationalt kendt med romanen ‘En naturlig roman’ (2006, 2. udgave 2018), der oprindeligt udkom i 1999. Foreløbigt er det kun to af hans romaner og en enkelt novellesamling, der er oversat til dansk.

Tekst og fotografi venligst udlånt fra Litteratursiden

Tilmelding

Fortryd

Alle felter skal udfyldes

2004 - 2021 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte