Find oversætter

Novellen

Workshopkursus á tre gange.

Inden kursets start skal du indsende en skitse til en novelle (max. 5 s.), du ønsker at arbejde med. Der arbejdes i en lille gruppe, hvor deltagerne løbende læser med i hinandens respektive noveller og giver kritik. Desuden vil der være undervisning i novellen som genre, og vi vil læse eksempler på forskellige novelletyper.

NB! Kurset afholdes fra kl. 13-16 på Godsbanen i Aarhus hhv. d.  6., 13. og 20. maj

Med en begrundet ansøgning forstås en kortere beskrivelse af dit professionelle virke, hvad du arbejder på lige nu, hvorfor netop dette kursus har din interesse, og hvad du regner med at få ud af kurset.

Underviser(e)

Pia Juul

Pia Juul, f. 1962, dansk forfatter og oversætter. Hendes digte handler især om køn, erotik og identitet, som indkredses via en fragmenteret, men også rytmisk og sanselig form: Små ophakkede brudstykker af forløb peger mod oplevede sammenhænge - barndom, eventyr, hverdag, drømmeglimt. Debutsamlingen levende og lukket (1985) skildrer en piges udvikling frem til en voksentilstand, som udforskes i i brand måske (1987) og Forgjort (1989). Efter den episodiske roman Skaden (1990), som fortælles af en såret soldat, har i digtene En død mands nys (1993) fortsat sin undersøgelse af identitet gennem stumper af situationer og fortællinger. Hendes karakteristiske brudfyldte, paradoksale skrivemåder, der eksperimenterer med stemmer og stillejer, har en ny direkthed i de sprogbevidste digte Sagde jeg, siger jeg (1999) og i Helt i skoven (2005).

Pia Juul har desuden skrevet tre stærkt roste novellesamlinger: Mit forfærdelige ansigt (2001), Dengang med hunden (2005) og Af sted, til stede (2012).

Pia Juul, der også har skrevet for radioteatret, har de senere år høstet stigende anerkendelse både som lyriker, prosaist og dramatiker.

Tekst og fotografi venligst udlånt af Gyldendal.

Tilmelding

Fortryd

Alle felter skal udfyldes

2004 - 2020 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte