Find oversætter

Redigering og gennemskrivning

Et kursus med fokus på, hvordan man bedst kan være sin egen redaktør.

 

De fleste forlag foretrækker at få et så færdigt manuskript som muligt. Og jo bedre redigeret dit manuskript er, jo større er chancen for, at det bliver antaget.
Men hvordan strukturerer man selv bedst redigeringsarbejdet? Hvordan ved man, at det er det rigtige, man bibeholder/fjerner? Hvordan identificerer man tekstens kerne, dens tone og retning, så man kan skrælle de rigtige lag af? Hvordan ved man hvilke ‘darlings’, der skal dræbes?
På kursets første del vil hhv. en skønlitterær og en faglitterær redaktør fortælle om at redigere og gennemskrive manuskripter. Den anden halvdel vil have form af en workshop hvor kursisterne prøver kræfter med at redigere egne og andres tekster.

Underviser(e)

Janne Breinholt Bak

Skønlitterær redaktør på Gyldendal

Marie Ejlersen

Faglitterær redaktør på free lance basis
Marie Ejlersen er cand.mag. og har mange års erfaring med sundhedsformidling, blandt andet som redaktør på PsykiatriFondens Forlag og kommunikationskonsulent på Nationalt Videnscenter for Demens på Rigshospitalet. Hun har desuden været ekstern redaktør på en lang række danske titler inden for områderne psykologi og pædagogik, men har også en redaktionel finger med i spillet på teatermagasinet Iscene og andre udgivelser inden for kunst og kultur.

Fotografi: Tomas Bertelsen

Lotte Kirkeby Hansen

Forfatter, har tidligere arbejdet som skønlitterær redaktør
Lotte Kirkeby (f. 1970) er cand.mag. i litteraturhistorie og fransk og tidligere forlagsredaktør på Gyldendal. Hun har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, redaktør, oversætter og anmelder og er desuden medforfatter til fagbøger om barsel, alderdom og skilsmisse. I 2016 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Jubilæum" og udgiver i januar 2019 sin første roman, "De nærmeste".

Fotografi: Lea Meilandt

Tilmelding

Fortryd

Alle felter skal udfyldes

2004 - 2020 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte