Find oversætter

F-gruppens Internationale Netværk

Ikke mindst forfattere lever i en international verden. Det er derfor naturligt, at F-gruppen engagerer sig i internationale aktiviteter.

Det foreslås, at lave et forsøg på et år, hvor aktiviteterne foregår gennem et netværk. Et eller flere styrelsesmedlemmer er tovholdere i netværket, hvor medlemskab annonceres gennem nyhedsbrevet. Forslag til aktiviteter diskuteres på digitale møder; hvis de koster penge, binder os i et større omfang eller er principielle nybrud skal de over styrelsen, men ellers er netværket selvkørende.

Målet med netværket er:

  1. At sprede kendskab til danske faglitterære forfattere i udlandet

Vi skal afdække mulighederne – de oplagte er danske kulturinstitutioner, men agenter kunne også hjælpe os godt på vej.

  1. At informere danske forfattere om deres mulighed i udlandet

Erfarne forfattere vil kunne fortælle kommende internationalister om deres udfordringer og resultater med at udgive. Oversættelse er en forudsætning, hvilket har sine store problemer.

  1. At etablere samarbejde med udenlandske forfatterorganisationer

Vi kan lære af vores udenlandske kolleger, når de i deres foreninger arbejder politisk, engagerer sine medlemmer osv. Mange problemstillinger er ens, og vi vil kunne få øje på dem i tide.

  1. At informere bredt om udenlandske forfatteres vilkår

Vi skal løbende have et overblik over vilkårene i de forskellige lande. Vi vil ved besøg kunne få og give erfaringer, hvilket er lærerigt for os. Når vi hører, at forfattere i udlandet mister deres ytringsfrihed, skal vi engagere os i en politisk kamp.

Netværket skal udnytte alle mulige kontakter. Det skal være opmærksomt på udenlandske kampagner og danske initiativer i udlandet. Når medlemmer af netværket i anden anledning rejser i udlandet, skal de fungere som ambassadører for udvalget. Vi bør kunne få kontakt til de fleste lande i verden, hvis vi bygger på vores samlede kontakter i foreningen.

 

Referater

Møde nr. 1 Referat af møde nr 1 F-gruppens internationale netværk 2020-11-23

2004 - 2023 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte