Find oversætter
Artikel fra Forfatteren Nr. 4 - 2022

Portfolio

Jette Rydahl Sørensen, hvordan gik det for sig, da du debuterede i 2016?

Jeg havde stort set læst hele børnebiblioteket højt for mine tre sønner og havde også altid selv haft lyst til at skrive og fortælle historier. Jeg meldte mig til et skrivekursus i 2012, og det er faktisk fire skriveøvelser fra kurset, der fungerer som grundstenene i min første bog.

Du har et fuldtidsarbejde og tre store, hjemmeboende sønner. Hvornår skriver du?

Jeg skriver om aftenen. Stort set hver aften skriver jeg lidt – jeg skal helst røre teksten hver dag, ellers kommer jeg fra det. Jeg skriver også i weekenden, og for nogle år siden, da drengene var yngre, tog jeg f.eks. en tur med Oslo-færgen, og så sad jeg i kahytten og skrev. Jeg slapper af med at skrive. Hvis noget undrer mig, så skriver jeg om det for at undersøge og forstå det.

Din første bog efter debuten er Ella Bella og hemmeligheden. Det er en hestebog – er du en hestepige?

Det var jeg. Og den første Ella-bog er meget min egen fortælling. Min veninde var en hestepige, og jeg ville forfærdelig gerne ind i det fællesskab, de havde på gården. Jeg anede ingenting om heste eller ridning, men begyndte at læse alt, hvad jeg kunne finde om heste og strigling og den slags. Og så fik jeg pludselig mulighed for at passe en hest på gården og sagde ja, selvom jeg intet anede om heste. Kun i teorien, og det måtte ingen bortset fra min veninde vide – det var hemmeligheden. Og det gik.

Det er også en historie om at have en psykisk syg mor?

Ja, hestene er motoren, men jeg brænder for at fortælle om børn, der ikke rigtig har voksne at læne sig op ad og derfor altid må agere, handle og træffe egne beslutninger. Selvom de er alt for unge til det.

Hvad skriver du på nu?

Jeg er næsten færdig med den tredje bog om Ella og Bella. Når jeg er for træt om aftenen til at skrive, læser jeg tilbage, retter til, redigerer. Jeg vil tro, at den er færdig om en måneds tid.

 

2004 - 2023 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte