L-Styrelsen

L-styrelsen

Jeg hedder Kirsten Marthedal og har siden marts 2016 været forkvinde for Lyrikergruppen i Dansk Forfatterforening. Ud over at skrive og optræde, skaber jeg begivenheder for litteraturen, herunder møder mellem litteraturen og andre kunstarter som musik og billedkunst.

I L-Styrelsen arbejder vi for dem der udgiver lyrik og for lyrikkens vilkår og synlighed. Billedet er taget af Nanna Gyldenkærne på hovedbestyrelsens årlige strategiseminar 2016. Cyklen tilhører Vallekilde højskole. Et symbol på lyrikkens beskaffenhed. Det kræver godt bentøj at bringe lyrikken ud, til gengæld er det godt for miljøet.

Cindy Lynn Brown er L-Styrelsens næstformenneske.

Jeg har udgivet seks digtsamlinger og en roman og en masse mærkelige tekster til antologier og projekter. Jeg er glad for at kaste mig ud i kollektive skrivesamarbejder og i cross-over mellem tekst og andre kunstarter. Mine tekster kredser ofte om verden – dens skønhed, rædsel og små og store absurditeter. Jeg skriver pt. om søvnløshed, men har generelt ret svært ved at holde mig til ét emne ad gangen.

efteråret 2017 Dealbreakerhver nat smadrer jeg mit ansigt med bølger (forlaget Spring)

Poul Lynggaard Damgaard

styrelsesmedlem og digter

Jesper Rugaard

styrelsesmedlem og digter

René Sandberg
Troldmand,
analogt til stede,
digitalt fraværende.

Claus Willumsen er 1. suppleant i L-Styrelsen.

Har udgivet 4 bøger med lyrik. Herudover har han udgivet noveller og romaner.

Nyeste skud på bogtræet er den lyriske roman Indgange (2017), som vel sagtens kan betragtes som ét langt digt.

Han kæmper med næb og griffel for at få gjort lyrikken til den platform, hvor mennesker kan mødes som supertankere i nattens togkupé; et sted, hvori mennesket kan hidkalde det patetiske (i betydningen: Det Følelsesladede). Og slippe afsted med det…

“Subjektiv tid;

den tid det tager tale

at finde vej fra A til B

uden at give mening.”

fra digtsamlingen “Konfigurationer” (2015)

Adil Erdem

Adil Erdem, Styrelsesmedlem og digter.

kenneth krabat, 8. suppleant

Kenneth Krabat er en kæmpe løgnhals, intet er for småt at lyve om, intet for stort. Digtningen om virkeligheden er virkeligheden, høres han ofte citere fra sine scener – ikke digtet i sig selv. D’nu hed hans 28. digtsamling da også. Den fik i øvrigt forrygende omtale. Godt godt godt, sagde f.eks en forbipasserende på Gl. Kongevej i København, godt 25 skridt fra det berømte værtshus 90’eren, i udadgående retning. Helt naturligt gik han efter.

For tiden sætter han strøm til L-gruppens bagland og får strøm igen. Tænke sig, at et fællesskab kan være en evighedsmaskine?!”

udgivelser 2017

dramatik HÅRDT OMTALTE FJERKRÆ (forlaget Se, sne!)
digte ROSSO.NIENTE. (Kipple Officina Libraria, Italien)
essay, redaktion Stolt Gasbrænder På Tre Ben – tre slovenske digtere i dansk oversættelse
(forlaget Se, sne!)

2004 - 2019 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte