Find oversætter

Danskerne vil betale for mere bibliotek

Altinget skriver 22. februar 2018, at danskerne hellere end skattelettelser gerne betaler mere til danske biblioteker. Meget mere.

Af Kenneth Krabat - 4. april 2018

Kommentar: At danskerne regner bibliotekerne for mere værdifulde end en skattenedsættelse på 1000 kr./årligt er ekstremt positivt – ikke mindst set i lyset af det store antal lokalbiblioteker, som er lukkede igennem de sidste 10-15 år.

Men nu hvor bibliotekerne ER lukkede, OG man allerede HAR skåret ned på bibliotekarer og har ubemandet åbningstid, var det måske en god idé at bruge pengene på bøger. F.eks. lyrikken, der lider under det fælles bogindkøb.

Beløbet, som danskerne værdisætter bibliotekerne til, ud over hvad der allerede betales, dækker knap et månedsabonnement hos Mofibo eller Saxo – men et større antal indkøbt bøger til bibliotekerne kommer mere end kun ET menneske til gode.

 

Forudsætningen ville naturligvis være, at bøgerne ikke blev fjernet fra hylderne efter et år, fordi bibliotekerne alene ser på udlånstal og muligheden for bogrotation rundt i landet, og ikke på lokal tilgængelighed og genrerepræsentation…

Gad vide, om krimiforfattere får ondt i brystet ved at omtale krimier som “genrerepræsenterede”?

2004 - 2022 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte