Lotte Rienecker

Sidst opdateret: 21. maj 2017
Lotte Rienecker

Jeg skriver læremidler - bøger og digitale - til de videregående uddannelser om akademisk skrivning og om pædagogik. Jeg har været læremiddelforfatter i 30 år.

Jeg er optaget af genrer, især akademiske, af processer, feedback, samarbejde omkring at skrive.

Jeg er pt. formand for Læremiddelgruppen, en interessegruppe under F--gruppen, jeg er forfatter og har et deltidsarbejde på Roskilde Universitet med universitetspædagogik.

Adresse: Bangsbovej 35, 2720 Vanløse Land: Danmark Mobil: 4520425362 E-mail: Klik for at se e-mail

Læremiddelgruppen, Faglitterære gruppe

Udgivelser

Flere udgivelser

Rienecker, Lotte, Stray Jørgensen, Peter, Dolin, Jens Holten Ingerslev, Gitte (2013): Universitetspædagogik. Frederiksberg, Forlaget Samfundslitteratur.

Stray Jørgensen, Peter & Rienecker, Lotte, med flere (2011, 2. udgave): Studiehåndbogen for studiestartere på videregående uddannelser. Frederiksberg, Samfundslitteratur.

Stray Jørgensen, Peter & Rienecker, Lotte, Signe Skov (2011. 3. udgave): Specielt om specialer – En aktivitetsbog. Frederiksberg, Samfundslitteratur.

Mølgaard, Niels, Grønbæk Nielsen, Schmidt, Ustrup, Lars, Rienecker, Lotte & Stray Jørgensen, Peter (2006): Vurderingskriterier i et professionsperspektiv for vejledning og bedømmelse af lærerbacheloriopgaver – anbefalinger. Silkeborg Seminarium.

Rienecker, Lotte,  Harboe, Thomas, Stray Jørgensen, Peter (2005): Vejledningsbogen – en brugsbog for opgave- og specialevejledere på de videregående uddannelser. Frederiksberg, Samfundslitteratur. (2. udgave kommer 2017)

Rienecker, Lotte; Stray Jørgensen, Peter (2004): Bacheloropgaven i læreruddannelsen – muligheder, perspektiver, anbefalinger. Frederiksberg, Samfundslitteratur.

Rienecker, Lotte; Stray Jørgensen, Peter (2004): Lærerbacheloropgaven. Frederiksberg, Samfundslitteratur.

Rienecker, Lotte; Stray Jørgensen, Peter (1999): Opgaveskrivning på de videregående uddannelser – en læreRbog. Frederiksberg, Samfundslitteratur.

Nejst Jensen, Carsten & Rienecker, Lotte (1992): Mennesker imellem – nærhed og distance. Grundbog i psykologi. Kbh. Gyldendal.

Rienecker, Lotte (1991): Tekster til tiden – undgå skriveblokeringer. 2. udg. København, Dansk psykologisk Forlag.

Artikler om læremidler m.m.

Rienecker, Lotte (2016): Nye læremidler, nye krav til forfatterne. Forfatteren 2.

DUN og Forlæggerforeningen (2015) Danske lærebøger på universiteterne. http://www.dun-net.dk/media/125473/danske-laereboeger-paa-universiteterne-april-2015.pdf