Lotte Thrane

Sidst opdateret: 11. april 2017
Lotte Thrane

Jeg har været medlem af DFF i mere end 30 år og har skrevet en række bøger om kunst og litteratur – senest Vildfugl og verdensborger. Tretten fortællinger om Estrid Otto og hendes tid (2015). En af mine andre bøger, disputatsen Tusmørkemesteren (2008) fik DFFs faglitterære pris i 2009. Nu skriver jeg på en stor bog om Asta Nielsen: Die Asta – et Gesamtkunstwerk. Som titlen angiver vil den ikke bare se hende som stumfilmstjerne, men også som billedkunstner, som forfatter og som en, der gjorde sig selv til et kunstværk, længe før Suzanne Brøgger. Mine bøger og artikler forbindes ofte med essayistik eller kulturhistorie, og det er jeg godt tilfreds med, da jeg gerne vil udvide den faglitterære ‘kasse’, jeg er anbragt i. De seneste år har jeg desuden skrevet på et skønlitterært projekt, en kortroman, eller måske er det et langdigt; sproget er ihvertfald lyrisk. Jeg er også mangeårig universitetslærer, dvs jeg har også arbejdet med forskning og forskningsformidling. Mit faglige netværk, der omfatter alle former for forfattere, er pænt stort, da jeg har tilbragt sammenlagt seks år som llitteraturlærer og -forsker i USA, Tyskland, England og Italien. Og for at runde det med baggrunden af, så begyndte jeg faktisk mit arbejdsliv som billedkunstner og illustrator. Forholdet mellem ord og billede optager mig stadig meget, både fagligt og i min egen praksis som forfatter og formidler.

Adresse: Olfert Fischers Gade 55, 1311 København K Land: Danmark Tlf: 22985070 E-mail: Klik for at se e-mail

Faglitterære gruppe