Merlin P. Mann

Sidst opdateret: 26. juni 2016
Merlin P. Mann

Forfatter, manuskriptforfatter og dramatiker. Født 1971 i San Francisco, Californien, opvokset i Danmark med en dansk mor og amerikansk far. Bor i København med kone og fem børn.

Skriver primært til børn og unge og ofte i de “fantastiske” genrer: Fantasy, Science Fiction, Horror.

Mit hovedværk, bogserien Taynikma, er en blanding af tegneserie og fantasyroman lavet med tegneren Jan Kjær. Serien er på 18 bøger, udkommet på 13 sprog og har solgt mere en 500.000 eksemplarer. Har desuden skrevet en animationsfilm og teaterstykke i Taynikmaverdenen.

Har skrevet flere tekster for DR Radiodrama og desuden lavet konceptudvikling for TV2, LEGO m.fl., samt skrevet bogudgaver af adskillige Disney/Pixar-film.

2010-11 tog jeg Den Danske Filmskoles et-årige Master Class i Manuskriptskrivning og har siden undervist på bla. Animationsværkstedet i Viborg. Holder også foredrag og workshops.

E-mail: Klik for at se e-mail

BU-gruppen

Flere referencer:

www.taynikma.dk

Udgivelser

Flere udgivelser

2015 : Alienberg agenterne 3, Alinea

2013 : Skiftingen (Du er ikke alene, antologi), Børn, Unge & Sorg

2012 : Taynikma 15-16, People’s Press Jr.

2011 : Taynikma 13-14, People’s Press Jr. / Ronal Barbaren the Book, People’s Press Jr. / Alienberg Agenterne 2, Alinea

2010 : Taynikma 11-12, People’s Press Jr. / Alienberg Agenterne 1, Alinea

2009 : Legenden om Gekko, Phabel

2008 : Spøgelsesdetektiven, Politiken børnebøger