Michael Svennevig

Sidst opdateret: 19. februar 2024
Michael Svennevig
Foto: Louise Windfeldt

Beskrivelse:

Forfatter og dramatiker.

Jeg har skrevet 5 romaner, 11 portrætsamtalebøger - og 25 teaterstykker, hvoraf monologen "Bag de blå bjerge", udkom i bogform i 2011 og "Teater i Træstubben" i 2014. Har bidraget til 3 antologier og oversat en digtsamling.
Etablerede Forlaget Epigraf og fungerede som redaktør og forlægger i årene 2008-2019. Det blev til udgivelse af såvel egne som andes værker - i alt knap 30 udgivelser fordelt på skøn- og faglitteratur samt lyrik. Boglanceringerne skete i forbindelse med de årlige festivaler i august.

Mine to første romaner "Lyspletter"(2002) og "I forlængelse af koens horn"(2004) lanceredes i Rundetårn som bearbejdede musikalske fortællinger.

Romanen "Ørkendrømme" (2008) lanceredes med "Ørkenshow" på Teatret ved Sorte Hest.

"Hegn", en teaterforestilling om en irakisk, kurdisk digter –og afvist asylansøger, kom op på Teatret ved Sorte Hest i juni 2008 og blev bestemmende for mit videre flygtninge-engagement.

Antologien "Gammelbogen I" (2010) "Gammelbogen II" (2014) blev begge fulgt til dørs med Gammelfestivaler på henholdsvis Vesterbro og Frederiksberg. Derimellem udkom romanen "Giv mig liv" (2011) om at være fanget imellem hemmeligheder, men også om en bortadopteret søster og mødet med hende 30 år senere. Opført som teaterforestilling samme år i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2014 udkom romanen "Persiske ørne" skrevet sammen med Sam Nik. Teaterversionen opførtes samme efterår i Vesterbro Naturværksted.

Siden 2011 har jeg lavet portrætsamtalebøger. Det startede med en samtale med skuespillerinden Vera Gebuhr til "Gammelbogen I" (2010) og resulterede i den første portrætsamtalebog "Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne" (2011), hvor jeg satte en lang række kunstnere stævne. Efterfølgeren "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde" (2014) handlede om at satse sig selv. Det fortsatte med "Med og uden smykker" (2016). I 2017 udkom "Ja tak, til kaffe" og "Et menneske bliver først til, når det fortælles". "Billeder af liv" udkom i 2018 - og var samtidig 3. og sidste del af en triologi bestående af samtaler & digte. Seneste er udgivelsen: "Livets gang i HF Prøvekluden" (2019) - en bog om grønt liv og fællesskab.

Fra 2007 har jeg stået for de udendørs litterære havefester i Dansk PENs regi.
I 2008 blev det udvidet til en decideret festival.
Den seneste festival hed "KÆRLIGHED? Festival om drømme og fællesskab "- og var den 16. festival. Men festivalerne fortsætter i år for 17. år, hvor overskriften er:
VERDEN ER FULD AF VEJE
Festival om drømme og portrætter
3, -14. august 2024
5 bydele med 100 kunstnere.

Modtog Drassows hæderslegat af Dansk Forfatterforening i 2012.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Viborggade 30, 5. tv., 2100 København Ø Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Epigraf Udgivelsesår: 2018

Billeder af liv. Samtaler & digte

9 Samtaler & 9 digte om engagement og medmenneskelighed.

3. del i serien af festivalsamtaler og digte.
I 2016 udkom 1. del: ”Med og uden smykker”.
I 2017 udkom 2. del: ”Ja tak, til kaffe”
- og i 2018 udkom 3. del: "Billeder af liv”,
med samtaler med:
Jytte Abildstrøm
Paul Birkholm
Behnaz
Morten Ranum
Depp Mattock & Dorthe Witting
Niels Nymann Eriksen
Pia Sigmund
og Teatergruppen Asterions Hus.

Samt digte af:
Cindy Lynn Brown
Salim Abdali
Niels Hav
Anne Nielsen
Ole Bundgaard
Jette Drewsen
og Tomas Lagermand Lundme.

Maleri: Anne-Mette Nyland. Layout: Shohreh Shahrzad,

 

Udkom til åbningen af Jubilæumsfestivalen Billeder af liv, fra den 10.-19. august 2018.

 

Samtaler med:

Jytte Abildstrøm: “Om natur og bæredygtighed”

. podcast – i to dele

Paul Birkholm: “Lysten til relationer”

. uddrag og podcast

Behnaz: “Flyvefisk og hjorte”

Morten Ranum: “Om mødet med Uganda”- uddrag

Depp Mattock & Dorthe Witting: “Om muligheder og venskab”- uddrag

Niels Nymann Eriksen: “Om fællesskab, ejerskab og lydhørhed”& “Om grænser og gæstfrihed”

Pia Sigmund: “Om historie og historier”. podcast  og uddrag

og Teatergruppen Asterions Hus: “Om både at holde fast og give slip”

Samt digte af:

Cindy Lynn Brown: “Tango”

Salim Abdali: “Alfabetmageren”

Niels Hav: “Tintin på Assistens”

Anne Nielsen: “En gang til og vi blafrer”

Ole Bundgaard: “Haiku I & II”

Aleksandar Šajin: “Alt blomstrer nu i vores have igen”

Jette Drewsen: “Billeder fra et hus”

og  Tomas Lagermand Lundme: “Billeder”

..

Uddrag fra bogens forord:

Det startede med litterære gårdhavefester om drømme og visioner hos Dansk PEN i 2007, og voksede til festivaler året efter – for 10 år siden. ”Billeder af liv” er både et blik frem og tilbage – og jubilæet fejres ved at lade 80 stemmer fra nær og fjern klinge gennem byen og med denne bogudgivelse, for at give det en længere efterklang.

Det handler om at have modet og lysten til at mødes, for at undgå at vi bliver fremmede for hinanden. Kunsten er det spejl vi gensidigt spejler os i, og vi skal nyde og værdsætte den frihed og det håb, det giver at mødes på tværs af forskelle og kultur.

5 bydele er med, og det foregår i en kolonihaveforening på Amager, i en kirke på Vesterbro, på en café på Østerbro, i et galleri i Vanløse og i en gårdhave på Christianshavn. Der er mulighed for at møde stemmer og historier, som du måske ikke kender i forvejen, sammen med nogle, der er langt mere velkendte. I bogform er der 9 samtaler og 9 digte.

Både i bogen og på festivalen er det mødet med det fremmede, mødet mellem danskere, flygtninge og udlændinge, der er tænkt som omdrejningspunktet, men måske er det i langt højere grad kommet til at handle om drømme og visioner – og slet og ret om at være menneske. Så tag tilløb, og gør dig klar til mødet med det hav af stemmer og historier, som bliver præsenteret her i bogen og på jubilæumsfestivalen i år.

Michael Svennevig

 

Billeder af livet