Michael Svennevig

Sidst opdateret: 19. februar 2024
Michael Svennevig
Foto: Louise Windfeldt

Beskrivelse:

Forfatter og dramatiker.

Jeg har skrevet 5 romaner, 11 portrætsamtalebøger - og 25 teaterstykker, hvoraf monologen "Bag de blå bjerge", udkom i bogform i 2011 og "Teater i Træstubben" i 2014. Har bidraget til 3 antologier og oversat en digtsamling.
Etablerede Forlaget Epigraf og fungerede som redaktør og forlægger i årene 2008-2019. Det blev til udgivelse af såvel egne som andes værker - i alt knap 30 udgivelser fordelt på skøn- og faglitteratur samt lyrik. Boglanceringerne skete i forbindelse med de årlige festivaler i august.

Mine to første romaner "Lyspletter"(2002) og "I forlængelse af koens horn"(2004) lanceredes i Rundetårn som bearbejdede musikalske fortællinger.

Romanen "Ørkendrømme" (2008) lanceredes med "Ørkenshow" på Teatret ved Sorte Hest.

"Hegn", en teaterforestilling om en irakisk, kurdisk digter –og afvist asylansøger, kom op på Teatret ved Sorte Hest i juni 2008 og blev bestemmende for mit videre flygtninge-engagement.

Antologien "Gammelbogen I" (2010) "Gammelbogen II" (2014) blev begge fulgt til dørs med Gammelfestivaler på henholdsvis Vesterbro og Frederiksberg. Derimellem udkom romanen "Giv mig liv" (2011) om at være fanget imellem hemmeligheder, men også om en bortadopteret søster og mødet med hende 30 år senere. Opført som teaterforestilling samme år i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2014 udkom romanen "Persiske ørne" skrevet sammen med Sam Nik. Teaterversionen opførtes samme efterår i Vesterbro Naturværksted.

Siden 2011 har jeg lavet portrætsamtalebøger. Det startede med en samtale med skuespillerinden Vera Gebuhr til "Gammelbogen I" (2010) og resulterede i den første portrætsamtalebog "Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne" (2011), hvor jeg satte en lang række kunstnere stævne. Efterfølgeren "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde" (2014) handlede om at satse sig selv. Det fortsatte med "Med og uden smykker" (2016). I 2017 udkom "Ja tak, til kaffe" og "Et menneske bliver først til, når det fortælles". "Billeder af liv" udkom i 2018 - og var samtidig 3. og sidste del af en triologi bestående af samtaler & digte. Seneste er udgivelsen: "Livets gang i HF Prøvekluden" (2019) - en bog om grønt liv og fællesskab.

Fra 2007 har jeg stået for de udendørs litterære havefester i Dansk PENs regi.
I 2008 blev det udvidet til en decideret festival.
Den seneste festival hed "KÆRLIGHED? Festival om drømme og fællesskab "- og var den 16. festival. Men festivalerne fortsætter i år for 17. år, hvor overskriften er:
VERDEN ER FULD AF VEJE
Festival om drømme og portrætter
3, -14. august 2024
5 bydele med 100 kunstnere.

Modtog Drassows hæderslegat af Dansk Forfatterforening i 2012.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Viborggade 30, 5. tv., 2100 København Ø Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Epigraf Udgivelsesår: 2008

Ørkendrømme

Søren har været i Indien flere gange. Han er mere rejsende end turist. Han er interesseret i at tale med de folk han møder og er ligeglad med smukke panoramaer. Ved tekøkkenerne sætter han sig og falder i snak med inderne og hører om deres liv. En af dem han møder er Manu, som inviterer ham med hjem at bo hos sin familie. Venskab mellem mænd i den indiske kultur kan være meget lidenskabeligt. Det er en fortælling om venskab, der bliver til kærlighed og om Sørens efterfølgende tur ud i ørknen. Romanen er baseret på forfatterens rejser i Indien. Hans sprog er lyrisk, og han er en intens skildrer af følelser mellem mennesker. Han giver et fint billede af kulturen og det fællesskab, som han møder i Indien. Det er en anderledes og tæt rejseskildring, hvor rejsen bliver en tilstand. Og skildringen bliver en rejse.

Bogforsidens illustrator: Vipin Kumar Astwal

Jaisalmer, Rajasthan, Indien

Jaisalmer, Rajasthan, Indien

Politiken: “…bogen lever i de stilfærdige hverdagsbeskrivelser. Stille registrering af nærmest ingenting, nogle hunde, der gør, at drikke te, en gruppe børn, der en aften går til angreb på den rejsende, som ikke forstår hvorfor. Måske er der ikke noget – derfor . En rejse med to kameler og en guide ud i ørkenen.. står stærkt i al sin stilfærdige nøgenhed. Søren prøver at finde en kerne. »Han tænkte på det, han søgte. På det ukendte i ham selv. Når han kom derind, var der måske ikke noget. Måske var det hele livets mysterium, at man søgte ind imod et punkt i sig selv, som var én selv, eller som var ingenting. Trådte han ind over den tærskel, ville han forsvinde«. Søren leger med tanken om at blive opslugt. Samtidig higer han efter at blive fundet. At nogen når helt ind i ham og »skubber gamle knirkende døre op«. Da det sker, forstår man faktisk ikke hvordan og hvorfor. Omslagsteksten insisterer på, at Søren ikke er turist, men det er ikke sandt. Han er turist i sit eget liv, og hvis han finder noget, sker det ved et tilfælde. Men det forhindrer ikke ’Ørkendrømme’ i at være en skiftevis raffineret og lettere ubehjælpsomt fortalt historie. Som sit omslag.” Helle Hellmann, 2.2.2008.

Nordjyske Tidende:

“Romanens styrke er dens intense og indsigtsfulde beskrivelse af den indiske hverdag, af kønsrelationerne og af naturen.” Jens Henneberg, 11.2.2008.

OUT & ABOUT:

“Romanen er baseret på forfatterens egne rejser i Indien. Han giver et fint billede af kulturen og det fællesskab, som han møder her.” Bert Svalebølle, side 34, nr. 66, juni 2008.

BOGMAGASINET:

“Det er … en glimrende rejsebeskrivelse, hvor en dansk mand turer omkring uden alt for mange fordomme proppet i rygsækken. Den rejsende møder mange forskellige mennesker på sine veje, og han fortæller om deres samtaler og gøremål.” Jack Thimm, side 20, nr. 8, 2008.

Lektørudtalelse

Et indisk trykke eventyr“, artikel i Forfatteren (side 16-17),  Dansk Forfatterforenings medlemsblad, nr 1, 2008.

Jyllandsposten, Et andet nærvær, 2008, interview med Lone Nyhuus i rejsetillæget EXPLORER.

Kalundborg Folkeblad, 2008