Find oversætter

8.10 kl 15-17: Morten Kvistgaard fortæller om sine Balkan-romaner

Mød Morten Kvistgaard og hør om hans romaner om den dramatiske europæiske historiske fra Rusland i 1912 til de helt aktuelle spændinger i Bosnien i dag.

 

Morten Kvistgaard (1955) har arbejdet som økonom i Rusland og på Balkan i mere end 30 år og gør det også i dag. Det er erfaringer og observationer fra arbejdet i Rusland, Ukraine og på Balkan, der har motiveret ham i forfatterskabet. Fortællingerne i hans romaner er fiktion, men hændelsesforløbene er inspireret af virkelige personer og deres oplevelser samt af faktuelle historiske begivenheder, der har fundet sted i de perioder, romanerne dækker.

 

Morten Kvistgaard er aktuel med sin femte roman Tonedøv:

Da Mads møder den unge armenske cellist Viktorya i København, bliver hans betagelse skæbnesvanger. For at vinde Viktoryas gunst vil Mads indfri hendes største drøm: En ny cello bygget af bosnisk ahorn med en bagside lavet i ét helt stykke, som Stradivarius også benyttede.

 

Mads indleder jagten på det flere hundrede år gamle ahorntræ i Bosniens skove sammen med sin kollega Lidija. Her konfronteres de med krigsforbrydere fra krigen i 90erne og med de aktuelle politiske spændinger i landet.

 

Som dominobrikker, der falder, efterfølges den ene ulykke af den næste. Til sidst truer begivenhederne med igen at antænde den bosniske krudttønde.

 

Vil Mads finde sit drømmetræ og vinde Viktoryas hjerte?

 

Vil krisen eksplodere, mens det internationale samfund ser til?

 

Romanen er en fortælling om forelskelse og kærlighed, og om viljen til at kæmpe med alle midler for det, man tror på.

 

De foregående fire udgivelser udgør serien om den russisk-bosniske slægt Tsirkul og familiens dramatiske og turbulente tid fra 1912 i Rusland til 1996 i Sarajevo:

 

Alla og klaveret – Den russiske tragedie 1912 til 1924 (2018).

Flammernes bytte – Tragedien på Balkan 1927 til 1945 (2021).

Da drømmene levede – Jugoslaviens vej mod socialisme 1946 til 1969 (2023).

Fortæret af løgne – Den jugoslaviske tragedie 1970 til 1996 (2023).

 

Af Seniorgruppen - 6. september 2024

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte