Find oversætter

Litteraturteori for praktikere

Stemme, synsvinkler, koncepter, benspænd, surrealistiske selskabslege og kollektive tekster; vi skal ud af huset også, ud i verden og skrive, så husk rejsekort!

Hvad kan litteraturteori tilbyde os som praktikere? Først og fremmest en større grad af bevidsthed om hvorfor og hvordan noget virker som det gør, tror vi; en bevidsthed der så igen netop kan omsættes i praksis. Vi plukker det vi kan bruge, vi læser og diskuterer og skriver selv. Alt sammen ud fra en idé om hvordan det hele konkret kan påvirke skriften. Vi vil især gerne skabe fokus på fortællestemme, synsvinkel og idéarbejde, og kommer også til at eksperimentere med forskellige benspænd der måske får os til at arbejde på andre måder end vi gør til dagligt.

Med en begrundet ansøgning forstås en kortere beskrivelse af dit professionelle virke, hvad du arbejder på lige nu, hvorfor netop dette kursus har din interesse, og hvad du regner med at få ud af kurset.

NB! Kurset løber over to dage, begge fra kl. 11- 17.

Underviser(e)

Trisse Gejl

er forfatter til otte romaner samt noveller, essays, lyrik, journalistik m.m. Cand.mag. i Æstetik og Kultur og ekstern lektor på Skrivekunst på Syddansk Universitet, hvor hun også er med i flere forskningsprojekter om Narrativ Medicin – hvad kan læsning og skrivning af skønlitteratur bidrage med i behandlingen af fysisk og psykisk syge? Underviser desuden nordiske lærerstuderende på Schæffergården i Gentofte og på højskoler.

Fotograf: Les Kaner

Martin Glaz Serup

er forfatter til syv digtsamlinger, ti børnebøger og seks chapbooks, samt den akademiske bog Relationel poesi om konceptuel litteratur og politisk poesi. Ph.d. på afhandlingen Kulturel erindring og konceptuel vidnesbyrdlitteratur. Ekstern lektor på Litteraturvidenskab på Københavns Universitet, hvor han blandt andet underviser i Poetik og Creative Writing. Fast underviser på Forfatterskolen for Børnelitteratur under Aarhus Universitet og formand i det danske Gertrude Stein Selskab.

Fotograf: Simon Klein Knudsen.

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte