Legater

Dansk Forfatterforening administrerer hæders- og ansøgningslegater.
Ansøgningslegater bliver både slået op på denne side og i Forfatteren med ansøgningsfrist i foråret og efteråret.

I menuen til højre finder du vores legatdatabase for medlemmer.

Direktør J.P. Lund og hustru, f. Bugges Legat

Legatet anvendes som understøttelse til skønlitterære forfattere, der ikke er fyldt 35 år.

Dansk Forfatterforenings legatudvalg indstiller til dette legat ultimo april 2020, og en ekstern bestyrelse foretager den endelige uddeling i foråret 2021. Der sendes kun svar til de ansøgere, der får tildelt legatmidler. Legatportionen forventes at være på kr. 6.000 – 7.000.

Ansøgningen sendes elektronisk via skema her

Ansøgningen skal være indsendt senest 1. april 2020 kl. 10.

Udførlig vejledning i, hvordan der ansøges findes her

Folk, der har kendskab til personer, som opfylder betingelserne, opfordres hermed til at rette henvendelse til de pågældende og oplyse dem om legaterne og ansøgningsfristen.

“Drassows legat” og “Adam Oehlenschlaeger, Emil Aarestrup, Herman Bang og Johannes Ewald Fonden” blev uddelt ved årets legatreception d. 21. juni 2019.

Morten Dürr og Lars Hornemann modtog hver en legatportion fra “Drassows legat”. Priserne blev motiveret af forfatter Knud Vilby. Læs motivationstalen her

Iben Mondrup modtog “Adam Oehlenschlaeger, Emil Aarestrup, Herman Bang og Johannes Ewald Fonden”. Prisen blev motiveret af redaktør Janne Breinholt Bak.

Tidligere legatuddelinger

Legatreception 8. juni 2018

Se modtagere og billeder fra receptionen her.

Uddeling af Årets fagbogspris 2016

Årets fagbogspris 2016 blev overrakt i Dansk Forfatterforenings smukke lokaler af Den Faglitterære gruppe. Prisen gik til Søren Ryge. Se billederne fra prisoverrækkelsen her.

Legatuddeling sommer 2016

Torsdag d. 16. juni fejrede vi uddelingen af tre af foreningens hæderslegater.
Simon Fruelund modtog “Henrik Pontoppidans mindefond”, motiveret af formand for Pontoppidan selskabet Johan Rosdal. Læs motiveringen her.
Puk Damsgaard modtog “Drassows legat”, motiveret af forfatter og legatudvalgsformand Kristian Himmelstrup på vegne af Tom Buk-Swienty. Læs motiveringen her.
Sidsel Falsig Pedersen modtog et legat fra “Harald Kidde og Astrid Ehrencron-Kidde samt Peder Jensen Kjærgaard og hustrus fond”, motiveret af litteraturkritiker Mai Misfeldt. Læs motiveringen her

Foreningens hæderslegater 2015

I Dansk Forfatterforenings smukke lokaler fandt den årlige prisuddeling sted torsdag d. 18. juni 2015.

Peter-Clement Woetmann modtog “Harald Kidde og  Astrid Echrencron-Kidde og Jens Peder Jensen Kjærgaard og hustru fond”, og Peter Bejder modtog “Drassows legat”.

Zinklarprisen 2013

Klaus Rifbjerg modtog Zinklar prisen den 22. november 2013.Klaus Rifbjerg blev i den forbindelse interviewet af Peter Adolphsen, og Carsten Dahl improviserede på klaver.

H. C. Andersen Legat 2013

Den 2. april 2013 modtog Jens Blendstrup Dansk Forfatterforenings “H. C. Andersen Legat”.

2004 - 2020 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte