Legater

Dansk Forfatterforening administrerer hæders- og ansøgningslegater.
Ansøgningslegater bliver både slået op på denne side og i Forfatteren med ansøgningsfrist i foråret og efteråret.
På siden finder du vores legatdatabase for medlemmer.

Følgende legat kan søges:
Direktør J.P. Lund og hustru, f. Bugges Legat
 Legatet anvendes som understøttelse til skønlitterære forfattere, der ikke er fyldt 35 år.

Ansøgningsfrist: 2. april 2019 kl. 10.

Dansk Forfatterforenings legatudvalg indstiller til dette legat ultimo april 2019, og en ekstern bestyrelse foretager den endelige uddeling i foråret 2020. Ansøgere der er fyldt 35 år i 2020 vil ikke komme i betragtning. Forbigåede ansøgere underrettes ikke.
Legatportionen forventes at være på kr. 6.000 – 7.000.

Ansøgningen sendes elektronisk via skema i Efond.dk

Tidligere legatuddelinger

Legatreception 8. juni 2018

Se modtagere og billeder fra receptionen her.

Uddeling af Årets fagbogspris 2016

Årets fagbogspris 2016 blev overrakt i Dansk Forfatterforenings smukke lokaler af Den Faglitterære gruppe. Prisen gik til Søren Ryge. Se billederne fra prisoverrækkelsen her.

Legatuddeling sommer 2016

Torsdag d. 16. juni fejrede vi, ved en reception, uddelingen af tre af foreningens hæderslegater.
Simon Fruelund modtog Henrik Pontoppidans mindefond, motiveret af formand for Pontoppidan selskabet Johan Rosdal. Læs motiveringen her.
Puk Damsgaard modtog Drassows legat, motiveret af forfatter og legatudvalgsformand Kristian Himmelstrup på vegne af Tom Buk-Swienty. Læs motiveringen her.
Sidsel Falsig Pedersen modtog et legat fra Harald Kidde og Astrid Ehrencron-Kidde samt Peder Jensen Kjærgaard og hustrus fond, motiveret af litteraturkritiker Mai Misfeldt. Læs motiveringen her

Foreningens hæderslegater 2015

I Dansk Forfatterforenings smukke lokaler fandt den årlige prisuddeling sted torsdag d. 18. juni 2015.

Peter-Clement Woetmann modtog Harald Kidde og  Astrid Echrencron-Kidde og Jens Peder Jensen Kjærgaard og hustru fond, og Peter Bejder modtog Drassows legat.

Zinklarprisen 2013

Klaus Rifbjerg modtog Zinklar prisen den 22. november 2013.Klaus Rifbjerg blev i den forbindelse interviewet af Peter Adolphsen, og Carsten Dahl improviserede på klaver.

H. C. Andersen Legat 2013

Den 2. april 2013 modtog Jens Blendstrup Dansk Forfatterforenings “H. C. Andersen Legat”.

2004 - 2019 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte