Lise Andersen

Sidst opdateret: 21. august 2020
Lise Andersen

Beskrivelse:

Jeg har altid skrevet. Jeg debuterede i 1991 med to digtsamlinger: ’Over snegrænsen’ og ’Solpletter’. Jeg skriver bøger for børn og skønlitteratur for voksne. Har desuden skrevet en enkelt fagbog, der nu er kommet som e-bog ’Det lille barn’. Desuden har jeg skrevet enkelt læse-lyst bøger og en bog for flygtninge/indvandrere (’Mirzas lys’). Som sundhedsplejerske har jeg haft mulighed for at arbejde i udlandet. Jeg har været i Yemen, Thailand (flygtningelejr), Uganda (mor/barn klinik) og sidst i Grønland over flere gange. Opholdet under andre himle, andre dufte – skikke har betydet meget for mit forfatterskab og har været kilde til inspiration. F.eks. i børnebøgerne om Fatima, i ’Slanger i græsset’ og i ’Født under stjernerne’. Men bøgerne er fiktion. En selvbiografisk bog er ’Vejen til Lee’ som handler om min søsters sygdom og død.(udkom i 2011). Men man behøver ikke at rejse langt væk for at finde dramaer. De findes alle vegne, hvor mennesker mødes og er en stadig grund til undren men også inspiration til nye bøger.

Kontaktoplysninger:

Adresse: 9430 Vadum Land: Danmark Tlf: 98271901 Mobil: 22432450 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen, Lyrikere, De skønlitterære, Aarhusgruppen, Nordjyllandsgruppen

Online Referencer:

Forlag: Ravnerock Udgivelsesår: 2016

mod nord

Min 6. digtsamling. Fra lektørudtalelsen på den forrige: Så vi kan skilles..."Kærlighedsdigte af denne kaliber vil man altid finde læsere til.... et eksempel på, hvor meget en lille digtsamling kan fortælle".
Nogle af digtene i 'mod nord' er inspireret af rejser og ophold både 'mod nord' men også til andre lande som Yemen og steder i Afrika - og Grønland.
Fra lektørudtalelsen 'mod nord': "til alle som trænger til et poetisk blik på verden anbefales disse fine, erotiske, men også brutale digte med sanselige stemningsbilleder fra bl.a. Grønlands natur og fra krigshærgede dele af verden.
Vurdering: Fine, sarte og sanselige digte som både italesætter det smukke og det hæslige..."

et af digtene fra ‘mod nord’:

multebær

tag dit tøj

af

læg dig

mellem

smørblomsterne

på de varme

klipper

 

lad mig

tegne

de ubeboede

øer

på din nøgne

krop

 

lad mig

strø

multebær

på din

hud

 

og

samle dem

op

med

tungen