Lotte Lykke Frederiksen

Sidst opdateret: 24. september 2021
Lotte  Lykke Frederiksen

Beskrivelse:

Jeg er forfatter og psykolog. Jeg havde min skønlitterære debut 8. juni 2015 med den delvist selvbiografiske roman "Lissom regn", der følger jeg-fortælleren fra tremmesengen, hvor hun endnu ikke er et jeg. Siden hører man hendes grove råb i skolegården, oplever hendes forsøg på at skabe varige venskaber. Fortælleformen veksler mellem scener med direkte tale og associationer til drømme, sanser og begivenheder udtrykt som jegfortællerens bevidsthedsstrøm. Hovedpersonen er til simultant erkendende som både barn og voksen. Romanens associative sprog er baggrunden for titlen.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Engskovgård 40, 8541 Skødstrup Land: Danmark Mobil: 28730646 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 29709142

Medlem Af:

De skønlitterære, Aarhusgruppen, Kvindelige Forfattere

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: mellemgaard Udgivelsesår: 2018

Familien Ifraeems blå øjne

Familien Ifraeems blå øjne er en kaleidoskopisk slægtsroman om en dansk/ pakistansk familie, der bliver revet over i to, fordi den ene af døtrene bryder med både sin far og sin søster. Vi følger familien i fire generationer og fra fem forskellige familiemedlemmers synspunkt. Faren er i sin tid flygtet med sin mor ad Silkevejen i datidens Mellemøsten. Senere bliver han gæstearbejder i Varde og forelsker sig i en pige fra landet.

Stolthed og skam, kulde og varme, kærlighed og had – alt trækker tråde langt bagud i slægtens historie. Læseren følger farens flugt ad Silkevejen i datidens Mellemøsten, da han var en lille dreng. Senere bliver han gæstearbejder i Varde og forelsker sig i en pige fra landet. Sammen får de to døtre. Den ene bider tænderne sammen ved Den Kongelige Ballet. Den anden lytter til farmorens historier og drikker Doodh Pati i et almennytttigt
boligbyggeri i Varde.