Iben Mondrup

Sidst opdateret: 16. juni 2023
Iben Mondrup
Foto: Isak Hoffmeyer

Beskrivelse:

Jeg er født i 1969 i København, men er opvokset i Grønland i hhv. Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Nuuk. Det har præget mit liv og mit forfatterskab især. Som attenårig rejste jeg til Danmark og uddannede mig siden på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra jeg i 2003 dimitterede som billedkunstner. Jeg har skrevet 8 romaner, debuterede i 2009 med Ved slusen på det grønlandske forlag milik publishing. Mine bøger har modtaget flere priser, bl.a. DR Romanprisen 2015 for GODHAVN og Blixenprisen 2017 for KARENSMINDE. I 2015 modtog jeg Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og i 2019 Adam Oehlenschlaeger, Emil Aarestrup, Herman Bang og Johannes Ewald Fonden for anerkendelse af kunstnerisk virksomhed. Modtager af Statens Kunstfonds Hædersydelse 2022.

TABITA-trilogien om de to grønlandske børn Tabita og Vitus der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark, er udkommet på Politikens Forlag. Sidste bind, BJØRN, udkommer september 2023.

Tilbyder også:

Jeg holder foredrag om mit forfatterskab, de enkelte bøger og om min opvækst i Grønland. Se min forfatterside for yderligere information.

Kontaktoplysninger:

Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Online Referencer:

Udgivelser

Udgivelser

Bjørn, Politikens Forlag 2023

Vittu, Politikens Forlag 2022

Tabita, Politikens Forlag 2020

Karensminde, Gyldendal 2016

Godhavn, Gyldendal 2014

Store Malene, Gyldendal 2013

En to tre – Justine, Gyldendal, 2012

Ved slusen, milik publishin, 2009