Lene Ewald Hesel

Sidst opdateret: 18. november 2023
Lene Ewald Hesel

Beskrivelse:

Jeg er uddannet folkeskolelærer samt bachelor i japansk sprog og kultur med tillægsfag i datamatik og informatik. Jeg debuterede i 1997 med "Bella-Ballade"-bøgerne og har siden skrevet "Dyrenes ABC", der også blev udgivet som spil, "Sanne og Sisyfos" og "Pokker ta' den rådne kat!" Endvidere har jeg skrevet tekster til børnebogsantologierne "Landet længere væk" og "Juhuu! Nu' det jul!" og undervisningsbøgerne "Læs med Læsefidusen" og "d'dansk" samt skrevet og indtalt tekster til Sprogminuttet.

For voksne har jeg, sammen med Thomas Harder, skrevet "Kæreste Kek" (2012) og "En sten for Eva" (2022).

Endelig har jeg oversat over 200 børnebøger af bl.a. Philip Pullman, Jonathan Stroud, Enid Blyton, Joe Abercrombie, Lauren Oliver, Patrick Ness, Shaun Tan, Sven Nordqvist, Jakob Wegelius, Jan Lööf og Tove Jansson samt 25 kogebøger af bl.a. Jamie Oliver, Keith Floyd, Terence Conran og Antonio Carluccio.

Medlem af DOF og BU-gruppen siden 2002.
Medlem af Nordisk Netværk for B&U-oversættere siden 2019.
Modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat.

Fotograf: Gitte Sofie Hansen

Kontaktoplysninger:

Adresse: Bredgade 51, 4. th, 1260 København K Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen, Dansk Oversætterforbund

Oversætter fra:

Amerikansk, Engelsk, Finlandssvensk, Norsk (bokmål), Svensk

Oversætter til:

Dansk
Forlag: Gads Forlag Udgivelsesår: 2022

En sten for Eva

En sten for Eva skildrer Eva Salomonsens liv og verden, fra hun blev født som Evaline Wagner i Bogense i 1855, til hun døde i Theresienstadt i 1943. Bogens udgangspunkt er den snublesten, som i 2020 blev lagt til minde om hende foran Bredgade 51 i København, hvor hun boede de sidste 30 år af sit liv.
Beretningen om Eva og hendes familie, der stammede fra Tyskland og Holland og havde forbindelser til Skotland, er en rød tråd, der forbinder dansk jødisk historie med den bredere danmarkshistorie, europæisk historie og historien om holocaust.
Evas store familie var en del af det velhavende, kultiverede borgerskab i det moderne gennembruds København, men der var aldrig langt fra deres fashionable adresser til de slumgader, hvor de fattige jødiske indvandrere fra Rusland og Østeuropa boede. Og antisemitismen lurede konstant i baggrunden.
Kort efter Evas arrestation flygtede hendes søn og hans to voksne døtre til Sverige skjult i kulrummet på et fragtskib. Bogen fortæller om den dramatiske flugt, om flygtningelivet i Sverige, og om de to unge kvinders indsats i Den Danske Brigade, som blev helt afgørende for deres modning og selvstændiggørelse.