Lene Ewald Hesel

Sidst opdateret: 18. november 2023
Lene Ewald Hesel

Beskrivelse:

Jeg er uddannet folkeskolelærer samt bachelor i japansk sprog og kultur med tillægsfag i datamatik og informatik. Jeg debuterede i 1997 med "Bella-Ballade"-bøgerne og har siden skrevet "Dyrenes ABC", der også blev udgivet som spil, "Sanne og Sisyfos" og "Pokker ta' den rådne kat!" Endvidere har jeg skrevet tekster til børnebogsantologierne "Landet længere væk" og "Juhuu! Nu' det jul!" og undervisningsbøgerne "Læs med Læsefidusen" og "d'dansk" samt skrevet og indtalt tekster til Sprogminuttet.

For voksne har jeg, sammen med Thomas Harder, skrevet "Kæreste Kek" (2012) og "En sten for Eva" (2022).

Endelig har jeg oversat over 200 børnebøger af bl.a. Philip Pullman, Jonathan Stroud, Enid Blyton, Joe Abercrombie, Lauren Oliver, Patrick Ness, Shaun Tan, Sven Nordqvist, Jakob Wegelius, Jan Lööf og Tove Jansson samt 25 kogebøger af bl.a. Jamie Oliver, Keith Floyd, Terence Conran og Antonio Carluccio.

Medlem af DOF og BU-gruppen siden 2002.
Medlem af Nordisk Netværk for B&U-oversættere siden 2019.
Modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat.

Fotograf: Gitte Sofie Hansen

Kontaktoplysninger:

Adresse: Bredgade 51, 4. th, 1260 København K Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen, Dansk Oversætterforbund

Oversætter fra:

Amerikansk, Engelsk, Finlandssvensk, Norsk (bokmål), Svensk

Oversætter til:

Dansk
Forlag: Informations Forlag Udgivelsesår: 2012

Kæreste Kek

Kæreste Kek er en dokumentarisk montage om et dansk-britiske søskendepar, der under Anden Verdenskrig gjorde krigstjeneste i de britiske styrker. Bogen giver et autentisk indblik i krig og hverdag under Anden Verdenskrig.
Med udgangspunkt i søskendeparret Ellen og Henrik Karstens brevveksling og dagbogsnotater kortlægges to forskellige krigserfaringer: Vi følger den unge officer, Henriks, oplevelser i Nordafrika og Italien med slaget ved el-Alamein som det dramatiske højdepunkt. Sideløbende får vi historien om hans lillesøster Ellen, som drømmer om at yde sit bidrag til modstanden mod Nazityskland. I 1942 lykkes det hende som 17-årig at blive optaget i Women's Royal Naval Service (WRNS), hvor hun blandt andet får til opgave at aflytte de tyske motortorpedobåde, der sejler tæt på den engelske kyst. Bogen beskriver ikke kun de højspændte og farlige situationer, men også hverdagslivet i tjenesten og den stemning og atmosfære, som herskede i England og ved fronten i Nordafrika og Italien. Imellem sine lange vagter har Ellen tid til at gå i biografen og teatret - at møde venner og veninder og kærester. Hun møder bl.a. den senere så berømte og højt dekorerede Anders Lassen og RAF-piloten Kjeld Rønhof, men hun møder også stor sorg. Venner sendes i kamp for aldrig at vende tilbage.
Samtidig sidder Henrik i den ægyptiske ørken og venter på at komme i kamp. Livet ved fronten i Nordafrika er præget af lange anstrengende venteperioder, som fordrives med kortspil og drinks i officersmessen, og som indimellem får Henrik til at tvivle på meningen med det hele, men den ørkesløse ventetid afbrydes af to af ørkenkrigens vigtigste slag, først ved Alam Halfa og siden ved el-Alamein. Henrik er tæt på at miste livet og ser mange af sine gode venner blive dræbt. I slaget ved el-Alamein udmærker han sig ved en særlig heltemodig indsats, da han sammen med en kammerat sikrer et afgørende natligt gennembrud i minefelterne.