Lene Ewald Hesel

Sidst opdateret: 18. november 2023
Lene Ewald Hesel

Beskrivelse:

Jeg er uddannet folkeskolelærer samt bachelor i japansk sprog og kultur med tillægsfag i datamatik og informatik. Jeg debuterede i 1997 med "Bella-Ballade"-bøgerne og har siden skrevet "Dyrenes ABC", der også blev udgivet som spil, "Sanne og Sisyfos" og "Pokker ta' den rådne kat!" Endvidere har jeg skrevet tekster til børnebogsantologierne "Landet længere væk" og "Juhuu! Nu' det jul!" og undervisningsbøgerne "Læs med Læsefidusen" og "d'dansk" samt skrevet og indtalt tekster til Sprogminuttet.

For voksne har jeg, sammen med Thomas Harder, skrevet "Kæreste Kek" (2012) og "En sten for Eva" (2022).

Endelig har jeg oversat over 200 børnebøger af bl.a. Philip Pullman, Jonathan Stroud, Enid Blyton, Joe Abercrombie, Lauren Oliver, Patrick Ness, Shaun Tan, Sven Nordqvist, Jakob Wegelius, Jan Lööf og Tove Jansson samt 25 kogebøger af bl.a. Jamie Oliver, Keith Floyd, Terence Conran og Antonio Carluccio.

Medlem af DOF og BU-gruppen siden 2002.
Medlem af Nordisk Netværk for B&U-oversættere siden 2019.
Modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat.

Fotograf: Gitte Sofie Hansen

Kontaktoplysninger:

Adresse: Bredgade 51, 4. th, 1260 København K Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen, Dansk Oversætterforbund

Oversætter fra:

Amerikansk, Engelsk, Finlandssvensk, Norsk (bokmål), Svensk

Oversætter til:

Dansk
Forlag: Høst & Søn Udgivelsesår: 2014

Pokker ta’ den rådne kat!

En absurd, humoristisk billedbog, fortalt med afsæt i en over 100 år gammel amerikansk folkesang The Cat Came Back af Henry S. Miller. Bogen er en sprudlende opvisning i makabre aflivningsforsøg fortalt på vers og foreviget af morbidt morsomme illustrationer.

En mørk og stormfuld nat får gamle Oluf Jensen besøg af en stakkels hjemløs kat. Som den store dyreven han er, åbner han sit hjerte og sit hjem, og katten flytter ind. Desværre viser den søde spindemis sig at være et diktatorisk og utaknemmeligt skarn og stakkels Oluf Jensen må udtænke stadig vildere planer, for at slippe af med kræet igen. For der er jo det ved katte, at de (muligvis) har ni liv …

Bogforsidens illustrator: Jon Ranheimsæter

»Man skal ikke have alt for sarte børn i huset – eller katte –hvis man skal læse denne børnebog uden at få kuldegysninger … bizarre, blodige og yderst morsomme situationer.« ★★★★★ - Simon Staun, Fyens Stiftstidende

“Lene Ewald Hesel [har] lavet en meget fin gendigtning, så man næsten synger af glæde når man læser, og Jon Ranheimsæters illustrationer levendegør i den grad teksten.”
★★★★★ - Ulla Weishaupt, Bogrummet

“Pokker ta’ den rådne kat!” blev i 2016 solgt til det italienske forlag Mondadori, og i april 2017 udkom “Brutto gatto maledetto!” oversat af Antonio Pennacchi.