Morten Schøler

Sidst opdateret: 7. februar 2024
Morten Schøler

Beskrivelse:

Sønderjyde, opvokset med Dannebrog i forhaven og Højskolesangbogen i baglommen. Civilingeniør fra DTU (B) og civiløkonom fra CBS (HD-U).

I 40 år har jeg arbejdet med tekniske og økonomiske opgaver i mange lande - især ulande. Størstedelen af tiden med bopæl uden for Danmark - med både danske og internationale arbejdsgivere.

I FN koordinerede jeg udgivelsen af flere store fagbøger, bl.a. om international handel - herunder med kaffe.

Mine egne bøger er lidt nørdede fagbøger. De er utraditionelle sammenligninger (juxtapositioner) af kendte emner som kaffe og vin, henholdsvis Danmark og Verden.

Bøgerne har mange illustrationer. De er faktuelle, men i en let stil med mange anekdoter, fortællinger om egne oplevelser og med holdninger til de mange emner.

Coffee and Wine - Two Worlds Compared (2018), 310 sider. Bogen har modtaget to internationale bogpriser. Tegninger: Lars Refn, kendt fra Ingeniøren. https://www.troubador.co.uk/bookshop/business/coffee-and-wine-hb/

Danmark og Verden - Finurlige forskelle (2022), 256 sider.
Tegninger: Niels Roland, kendt fra Weekendavisen. https://trykvaerket.dk/bog/danmark-og-verden-finurlige-forskelle/

En ny bog er på vej med arbejdstitlen 'Ingeniører i skønlitteraturen - Helte, skurke og mange andre'. Den forventes udgivet ultimo 2024 - men det kan blive 2025.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Ch. de la Prairie 15, 1296 Coppet Land: Schweiz Tlf: 0041227763087 Mobil: 0041787070378 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Faglitterære gruppe

Online Referencer:

Udgivelser

Coffee and WineDanmark og Verden.: Finurlige forskelle