Birgitte Lorentzen

Sidst opdateret: 3. december 2018
Birgitte Lorentzen

Forfatter, manuforfatter, journalist og instruktør af dokumentar og portræt-programmer.

Har instrueret en stribe portrætter af danske kunsterne - i 2018 bl.a et portræt af Sanne Salomonsen til TV2 - samt manuskriptforfatter på DRs nye dokudrama om Frederik d. 9.

Har tidligere skrevet ungdomsromanerne Cykose, Insania og Hypnosia: Cykose og Insania er udkommet i Frankrig under titler Á la Folie og L'île Interdite. Cykose/ Á la Folie blev som den første danske roman nogensinde nomineret til den fransk bog "Le Prix des Incorruptibles" i 2015.
Har også skrevet ungdomsromanerne "Gys i Ghettoen" og "Gys i Toscana" og biografien "Gamle Hansen".

Ungdomsbøgerne er psykologiske coming-of-age romaner, der tager udgangspunkt i den pubertære brydningstid - en tid med store eksistentielle tanker om livet og døde - Hvorfor er vi her, hvor kommer vi fra, og hvor skal vi hen bagefter - og med fokus på angst og tvangstanker/handlinger.

Rights People skrev sådan her om Cykose:
Set in an upscale Copenhagen suburb, this Danish novel is Sixth Sense meets Stieg Larsson for teens! Cykose is a teen thriller set in the turmoil of puberty. It’s a time marked by some of the biggest thoughts about life and curiosities of the supernatural. That, along with a mesmerizing historical angle, is sure to hook a variety of readers.

Man kan læse mere på http://www.birgittelorentzen.dk

Adresse: 2860 Søborg Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 35768351

BU-gruppen

Udgivelser