Birgitte Lorentzen

Sidst opdateret: 13. april 2021
Birgitte Lorentzen

Forfatter, manusforfatter, journalist og instruktør af dokumentar og portræt-programmer.

Har skrevet og instrueret talrige dokumentar- og portrætprogrammer.

Har skrevet ungdomsromanerne Cykose, Insania og Hypnosia: Cykose og Insania er udkommet i Frankrig under titler Á la Folie og L'île Interdite. Cykose/ Á la Folie blev som den første danske roman nogensinde nomineret til den fransk bog "Le Prix des Incorruptibles" i 2015.

Skriver pt. på filmmanuskript Cykose - støttet af Det Danske Fllm institut.
Har også skrevet ungdomsromanerne "Gys i Ghettoen" og "Gys i Toscana" og biografien "Gamle Hansen".

Ungdomsbøgerne er psykologiske coming-of-age romaner, der tager udgangspunkt i den pubertære brydningstid - en tid med store eksistentielle tanker om livet og døde - Hvorfor er vi her, hvor kommer vi fra, og hvor skal vi hen bagefter - med et fokus på angst og tvangstanker/handlinger.

Det engelske agentur Rights People skrev sådan her om Cykose:
Set in an upscale Copenhagen suburb, this Danish novel is Sixth Sense meets Stieg Larsson for teens! Cykose is a teen thriller set in the turmoil of puberty. It’s a time marked by some of the biggest thoughts about life and curiosities of the supernatural. That, along with a mesmerizing historical angle, is sure to hook a variety of readers.

Man kan læse mere på http://www.birgittelorentzen.dk

Adresse: 1855 Frederiksberg C Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

BU-gruppen

Udgivelser