Nanna Hyldgaard Hansen

Sidst opdateret: 18. maj 2020
Nanna Hyldgaard Hansen
Forfatter Nanna Hyldgaard Hansen. Fotocredit: Jesper Voldgaard

Beskrivelse:

Jeg er forfatter, foredragsholder og journalist. Jeg har beskæftiget mig med økologi og bæredygtighed gennem det meste af mit arbejdsliv, senest som kommunikationschef i en grøn NGO. Hvis du vil i kontakt med mig eller gerne vil bestille mit foredrag, kan jeg fanges på mail: [email protected]. Foredraget tager udgangspunkt i min bog "Lev for det halve - og familieliv, forbrug og arbejde i balance." Det handler om at få mere tid og skrue ned for forbruget uden at savne noget. Samt hvordan man gør verdensmål til hverdagsmål.

Kontaktoplysninger:

Land: Danmark Tlf: 22163324 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 41175656

Medlem Af:

Aarhusgruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: People'sPress Udgivelsesår: 2019

Lev for det halve – og få familieliv, forbrug og arbejde i balance

Årene, hvor man forsøger at få kabalen med familieliv og arbejde til at gå op, er for mange den travleste tid i livet. Det var det også for Nanna Hyldgaard Hansen og hendes mand, indtil de en dag – udmattede af stress – beslutter sig for at lægge deres liv om.
Idéen er enkel: At skære forbruget ned til det halve for at kunne arbejde halvt så meget. Uden at flytte ud på en ø og blive selvforsynende, uden at gå på kompromis med hverken gode råvarer eller børnenes fritidsinteresser.
I løbet af et år rydder Nanna Hyldgaard Hansen og hendes mand op i alt unødvendigt i deres liv: Tøj og ting bliver solgt, og pengene investeret i bæredygtige aktier. De vænner sig til sjældent at købe nyt, men i stedet finde andre løsninger. Den solrige charterferie i Grækenland bliver byttet til huse i Frankrig og Tyskland med lige så meget sol, men langt færre omkostninger for bankkontoen og klimaet – og en unødvendigt stresset hverdag bliver omsat til et liv med familie, forbrug og arbejde i balance. Deres eneste anke et år senere? At de ikke traf beslutningen noget før.
I bogen Lev for det halve fortæller Nanna Hyldgaard Hansen, hvordan familien langsomt, men sikkert fik lagt deres liv om. Kapitlerne er overskuelige, opdelt efter måneder og fyldt med enkle sparetips og praktiske hverdagsråd. Lige til at gå til, så du kan leve for mindre og få mere tid til det, der er vigtigt. Samtidig deler Nanna Hyldgaard Hansen åbenhjertigt familiens forskellige overvejelser og erfaringer gennem året.