Peter Hindsgaul

Sidst opdateret: 1. marts 2019
Peter Hindsgaul

Kontaktoplysninger:

Adresse: Markdannersvej 16, 6600 Vejen Land: Danmark Mobil: 4522453292 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen, Aarhusgruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Sten Kører Gokart

Interessen er nu grundlagt og naturligvis får den yderligere næring i næste bind. Sten har inviteret alle drengene fra klassen til fødselsdag. Efter spisningen bliver den store overraskelse afsløret: Alle drengene skal en tur til den nærliggende gokartbane. Det bliver naturligvis en fantastisk eftermiddag med masser af fart og tempo. Som i alle andre motorløb får vinderen en pokal med hjem. Sten beslutter at det ikke er sidste gang han selv skal køre racerløb.

Lektørudtalelse (fælles for Sten Til Racerløb og Sten Kører Gokart):

Anvendelse/målgruppe/niveau Bøgerne henvender sig til 8-10-årige drenge (2.-3. kl.), der elsker fart, køretøjer, teknik og konkurrencer. Forsiderne strutter af bil-begejstring; den ene med hovedpersonen Sten som engageret tilskuer ved racerløb og den anden med Sten som aktiv gokartkører. Velegnet både som læsetræning og fritidslæsning. Også god at læse op for mindre børn. Beskrivelse Bøgerne er indbundne og har et smukt layout. Peter Hindsgavl skriver i et letforståeligt sprog, bruger forholdsvis korte sætninger, delestreger ved svære ord og bryder siderne op i små læsevenlige tekstafsnit. Fin vekslen mellem dialog, beskrivelser og Stens tanker. Andreas Erstlings smukke helsidesbilleder understøtter fint teksten. Det handler mest om far-søn oplevelser. I første bog er de til racerløb, og de har fået perfekte siddepladser på tribunen. Det bliver en pragtfuld dag, og Sten lærer meget om biler, flag, pit m.m. af sin far. I anden bog glæder Sten sig overmåde meget til sin fødselsdagsfest. Først da drengene har spist forældrenes lækre hjemmelavede pizzaer afsløres det, at de skal ud og køre gokart med Stens far. Det bliver en fantastisk oplevelse for alle.

Sammenligning Skønlitterære letlæsningsbøger om racerløb og gokart er en mangelvare. Derimod findes der både lette og svære fagbøger herom og også et indskolingsmateriale med bl.a. Jonas kører gokart. Samlet konklusion Absolut rendyrkede drengebøger, der både leverer gode historier og samtidig gør læseren klog på racerløb og gokart. Anbefales varmt børne- og skolebibliotek.

Lektør: Helle Andersen

Bogforsidens illustrator: Andreas Erstling