Annegret Friedrichsen

Sidst opdateret: 12. august 2022
Annegret Friedrichsen

Beskrivelse:

Opvokset i det danske mindretal i Sydslesvig i Nordtyskland, siden studietiden bosat i København. Mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet, ph.d. i tysk litteratur med en afhandling om poesi i sprogundervisningen. Tidligere adjunkt på Danmarks Lærerhøjskole og ekstern lektor i tysk litteratur og litteraturpædagogik på Danmarks Pædagogiske Universitet, derefter ansat som forskningsbibliotekar på AU Library, Emdrup i København (Det Kongelige Bibliotek).
Har ud over bl.a. en række faglitterære artikler i tidsskrifter samt bidrag til antologier udgivet tre børnebøger og to skønlitterære værker: Kortromanen "Porcelænskvinden" (også udkommet på tysk) og romanen "Astrids somre".

Kontakt Oplysninger:

Medlem Af:

De skønlitterære, BU-gruppen

Online Referencer:

Forlag: Multivers Udgivelsesår: 2014

Lys over Linnemann

Antologi udgivet i anledning af forfatteren Willy-August Linnemanns 100-års fødselsdag i 2014.
Forord og redaktion: Annegret Friedrichsen og Johan de Mylius.

Willy-August Linnemann (4.6. 1914-22.8.1985) fik et brag af et litterært gennembrud med sine eksistentielle skæbnefortællinger i de to første bind i serien "Bogen om det skjulte ansigt" ("Europafortællinger"). Dette hovedværk i fem bind (1958-1966) gjorde ham til en af tidens mest anerkendte og læste danske forfattere. Senere er der blevet mere stille omkring ham.
I "Lys over Linnemann" ajourfører antologiens forfattere Linnemanns biografi og genovervejer hans forfatterskab ud fra et nutidigt perspektiv.
Bogens bidrag rækker fra den klassiske litterære artikel til den mere essayistiske lystvandring og er anbragt i en rækkefølge, som fremhæver Linnemanns hovedværk.
De enkelte bidrag er skrevet af Annegret Friedrichsen, Lars Peter Rømhild, Nils Gunder Hansen, Johan de Mylius, Knud Bjarne Gjesing, Sten Abrahams, Ivy York Möller-Christensen, Poul Houe og Aage Jørgensen.