Michèle Jeanne Simonsen

Sidst opdateret: 18. november 2021
Michèle Jeanne Simonsen

Beskrivelse:

Jeg er født og opvokset i Frankrig. Blev uddannet som filmklipper på IDHEC (Institut des Hautes Etudes Cinématographiques, Paris)– mens det endnu foregik ved hjælp af saks, lim og barberblade. I 1962 flyttede jeg til England og i 1967 til Danmark. Jeg er cand. mag i fransk og engelsk med speciale i renæssancelitteratur og folkelitteratur. Jeg har været lektor på Københavns Universitet, først på Romansk Institut 1972-83 og siden på Institut for Folkemindevidenskab, senere omdøbt til Institut for Folkloristik, fra 1983 til 1998. Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur (DPU) i 2000-2001.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Andreas Bjørns Gade 23, 2, 1428 København K
1428 København K
Land: Danmark Mobil: 4553260853 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen

Online Referencer:

L’Evasion de Gaétan le Bagnard – “Ni Dieu ni Maître”

Saint-Martin de Ré, 1883. La capitale de l’île de Ré vit à l’ombre de sa citadelle. C’est là que sont rassemblés des prisonniers venus de toute la France, avant d’être embarqués pour le bagne de Cayenne. Tous les condamnés au bagne ne sont pas des criminels endurcis. Il y a aussi des malchanceux, poursuivis par la misère, et des prisonniers politiques, qui rêvent d’une société plus juste. C’est ce que va découvrir Gildas, l’orphelin maltraité rêvant d’aventures, qui se trouve bien malgré lui impliqué dans un mystérieux complot d’évasion. L’amitié des partageux et de Mariette l’aidera-t-elle à faire enfin confiance aux hommes et à se forger un avenir?

På dansk:

Flugten fra Tugthuset Frankrig, 1883. Den lille ø Ré udenfor byen La Rochelle er helt domineret af sit kastel. Det er der, man samler fangerne fra hele Frankrig for at sende dem til den berygtede straffekoloni Cayenne i Sydamerika. Tugthusfangerne er ikke alle forhærdede forbrydere. Mange af dem har bare været uheldige og levet et liv i nød og elendighed; andre er politiske fanger, som drømmer om et mere retfærdigt samfund. Det kommer den forældreløse Gildas til at sande. Han drømmer bare om eventyr, men bliver meget mod sin vilje inddraget i et mystisk flugtkomplot. Mon venskabet med tugthusfangen Gaétan og med pigen Mariette vil hjælpe ham til endelig at få tillid til menneskene og skabe sig en fremtid?

Bogforsidens illustrator: Sylvain Bourrière