Keld Broksø

Sidst opdateret: 13. juni 2022
Keld Broksø

Beskrivelse:

Er forfatter, journalist og kommunikationsrådgiver. Syvende spændingsroman "Malmösyndromet" om ekstremisme og illegale våben på tværs af Øresund og Ukraine kom 1. juni 2022. "Fjendespor" kom i 2019.
Forfatterskabet handler typisk om små menneskeskæbner i klemme mellem storpolitik og international kriminalitet. Helst underholdende, gerne tankevækkende og altid med grundig research. Keld Broksø læste kulturgeografi på Københavns Universitet, blev uddannet journalist i Aarhus og har arbejdet på Politiken og Jyllands-Posten. I en snes år har han nu kørt eget firma www.kb-kommunikation.dk med ydelser til medier i Danmark og Sverige samt som rådgiver for virksomheder og organisationer, ordstyrer og projektleder for konferencer. Keld Broksø spiller også trommer, ror kajak og suger til sig af alt, der giver livet kulør.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Sdr. Kystagervej 35, 2650 Hvidovre Land: Danmark Mobil: 23244152 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 20971746

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Gyldendals forlag Forum Udgivelsesår: 1998

Vraggods

Spændingsroman om atomsmugling: Udsmugling af højt beriget uran fra Sovjetunionens fallitbo er et dødsensfarligt spil om magt og penge. En pludselig, lille sag i Roskilde Lufthavn leder hovedpersonen, journalisten Peter Kreutzer, på sporet af en støre sag om forsvundet uran. Bag i bogen er tillige fakta om kendte sager med atomsmugling. Dertil er romans research baseret på et studieophold på Center for Nonproliferation Studies i Californien. Romanen kan købes på alle web-butikker som lyd- og bog og tillige lånes på eReolen, Mofibo/Storytel som lyd- og ebog. Printbogen kan findes i antikvariater og lejlighedsvis på dba.dk. (Debutroman fra 1998.)

Anmeldelser:

Per Månsson i Bibliotekernes Lektørudtalelse: …”Broksø er journalist med bredt kendskab til Østeuropa og Centralasien, og han har begået en meget spændende bog, hvor hvert eneste skridt virker plausibelt og velkendt fra notitser på udlandssiderne, men i sammenhæng bliver en farlig cocktail. Hans store persongalleri er imponerende overbevisende, og skulle man ikke goutere handlingen, slutter bogen med en opremsning af opklarede, tilsvarende forbrydelser. En flot debut, der bringer løfter om en udvikling som fx Leif Davidsens, og som henvender sig til det samme store publikum.”

Læs hele lektørudtalelsen her på Bibliotek.dk under “anmeldelser”.

Holger Ruppert i B.T. (bruger ikke stjerner): “Her er en dansk thriller-debutant med mod på tilværelsen. Freelancejournalisten Keld Broksø er temmelig overbevisende med romanen “Vraggods”. (…) Han digter frækt, godt og spændende videre på kendsgerningerne, og i en blanding af Frederick Forsyth og Leif Davidsen afvikler han sin forrygende thriller fra København til Prag, videre til det kriseramte Balkan og til røverbanderne i Centralasien og Afghanistan. (…) “Vraggods” er kompetent, førsteklasses underholdning.” (Anmeldelsen er ikke online længere).

Lars Ole Sauerberg i Jyllands-Posten (bruger ikke stjerner): “”Vraggods” er en højeffektiv, international thriller”. (Anmeldelsen er ikke online længere).

Jan Hedegaard i Berlingske Tidende under overskriften “Flot dansk thriller” (bruger ikke stjerner): “Spændingsromaner skrevet af journalister lider ofte af de pågældendes tilbøjelighed til usømmelig omgang med virkeligheden, men journalisten Keld Broksøs spændingsroman-debut, Vraggods, havner blandt de mest vellykkede af slagsen. (…) Broksø er nok kyniker, men han véd, hvad han skriver om, han véd hvordan der ser ud og lugter, hvor tingene foregår, men han stiller det ikke til skue, og han gemmer sig ikke bag det. Derimod tager han os med til en hæsblæsende, livsfarlig færd til Centralasien. Godt gået.” (Anmeldelsen er ikke online længere).