Keld Broksø

Sidst opdateret: 13. juni 2022
Keld Broksø

Beskrivelse:

Er forfatter, journalist og kommunikationsrådgiver. Syvende spændingsroman "Malmösyndromet" om ekstremisme og illegale våben på tværs af Øresund og Ukraine kom 1. juni 2022. "Fjendespor" kom i 2019.
Forfatterskabet handler typisk om små menneskeskæbner i klemme mellem storpolitik og international kriminalitet. Helst underholdende, gerne tankevækkende og altid med grundig research. Keld Broksø læste kulturgeografi på Københavns Universitet, blev uddannet journalist i Aarhus og har arbejdet på Politiken og Jyllands-Posten. I en snes år har han nu kørt eget firma www.kb-kommunikation.dk med ydelser til medier i Danmark og Sverige samt som rådgiver for virksomheder og organisationer, ordstyrer og projektleder for konferencer. Keld Broksø spiller også trommer, ror kajak og suger til sig af alt, der giver livet kulør.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Sdr. Kystagervej 35, 2650 Hvidovre Land: Danmark Mobil: 23244152 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 20971746

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Lindhardt & Ringhof (lydbog) + Egolibris Udgivelsesår: 2017

Koldfronter

Koldfronter er en spændingsroman om små mænd og kvinder klemt i et sprængfarligt, storpolitisk spil, der er rygende aktuelt også i dag. Mord og trusler ryster hovedpersonernes hverdag i København og Berlin. Sporene trækkes fra en død soldats gravsted på Vestre Kirkegård i København og hans grusomme fortid - og frem til Europas nye koldfronter. I mens hviler soldaten under ét af 10.000 granitkors for tyske krigsflygtninge og soldater. Handlingen tager fart, da soldatens kranium dukker op, og en voldssag afslører, at skjulte dokumenter er forsvundet fra graven. Dokumenterne er brikker i et spil om rettigheder til østlige landområder, hvor kriminelle mørkemænd fortsat kan udløse europæiske konflikter. Dramatiske familiehistorier har nøgler til løsninger. Tre mænd og tre kvinder opdager i denne ”koldkrigsroman nouveau” for sent deres hovedroller i det magtspil, der tvinger dem til en uhørt brutalitet. En ny kold krig bliver blodig alvor under en hæsblæsende rejse med groteske som tragikomiske udfordringer. Romanen kan købes som print hos boghandlere og web-butikker for 99 kr. samt som print-, lyd- og ebog. "Koldfronter" kan også lånes på eReolen, Mofibo og Storytel som lyd- og ebog.

Anmeldelser, fire you-tube-videoer med TV-interviews, 2 klummer fra forfattern om Koldfronters baggrund, interviews fra blade og magasiner – samt Koldfronters hjemmeside:

 1. Anmeldelser:

**** Lars Poulsen i Bogrummet.dk: 4 af 5 stjerner: “I Keld Broksøs femte roman, “Koldfronter”, starter spændingen på første side, og slutter først 544 sider senere.” (…) “At forfatteren har gjort sit benarbejde, er der ingen tvivl om. Alle scener, uanset hvor i verden de er henlagt til, vidner om grundig research, og som læser tvivler jeg aldrig på det jeg får at vide. Er man til spændingsromaner og politiske thrillere med action på alle hylder og ret usædvanlige hovedpersoner, er “Koldfronter” ikke til at komme udenom.”

Læs Bogrummet.dk´s anmeldelse

***** Arne Mariager i Horsens Folkeblad/Veje Amts Folkeblad m.fl.: 5 af 6 stjerner: “Koldfronter” er en stor thriller med et internationalt anslag. Forfatteren, journalist, forfatter og kommunikationsrådgiver, Keld Broksø, stræber højt.”

Anmeldelsen ikke online 

***** Jannik Lunn i Københavneravisen + Bogpusheren.dk: 5 af 6 stjerner under overskriften ”Troværdig thriller fra den nye kolde krig”: …Spændingen stiger i takt med, at Josef Wolffs efterkommere må kæmpe for at bevare de livsvigtige dokumenter, og i samarbejde med politimanden Stefan og hans selvovervurderende og uduelige chef veksler handlingen med at foregå i Berlin, Tallinn, Warszawa, Det vestlige Rusland, Sankt Petersborg for endelig at slutte i Københavns Sydhavn. Undervejs møder læseren foruden heltene en række virkelige forbrydere, som ikke skyer nogen midler, når det gælder om at få fat i dokumenter, som kan sikre dem magt og rigdom. Keld Broksø skriver godt, og der må have ligget masser af research bag for at få handlingen til at virke så troværdig, at man tror på historien.

Læs Jannik Lunns anmeldelse (man skal bladre).

***** Kristian Ersbøll Poulsen i Fokus Europa, Europabevægelsens magasin – 5 af 6 stjerner: “Koldfronter” er et godt eksempel på, at forfatteren har taget sig tid til ikke blot at researche, men virkelig føle stemningen i mange af de historiske nøgleområder, man igennem bogen introduceres til. Dette styrker i den grad bogens troværdighed og relevans. (..) ”Koldfronter” er en intelligent og original thriller, som man klart bør investere i.”

Læs anmeldelsen i Europabevægelsens magasin 

**** Birgitte Bach i Bachs bøger: 4 af 5 stjerner: “Rigtig god og meget skræmmende aktuel thriller.”

Bloggen er ikke længere online.

Arne Larsen i Litteratursiden.dk (bruger ikke stjerner): Historien er både overraskende, spændende og tankevækkende. Der må ligge en omfattende research til grund historien, og de aktuelle problemstillinger omkring den nye kolde krig mellem Putins Rusland og Vesten og den fare for annektering, som bl.a. de baltiske lande har tæt på, er ganske aktuel og interessant læsning.

Læs Litteratursidens anmeldelse her

* Finn Hansen i Krimi-cirklen.dk (bruger ikke stjerner): “…fortællingen leder tankerne hen på Robert Ludlums storhedstid. Der er nemlig nerve, spænding i og et godt beskrevet miljø og interessant persongalleri. Koldfronter er slet og ret en thriller af høj international klasse.”

Anmeldelsen er ikke længere online.

**** Henning Frandsen i Jydske Vestkysten, Aarhus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Fyens Stiftstidende, Dagbladet Holstebro-Struer: 4 af 6 stjerner under overskriften ”Thriller: Vold, hævn og storpolitik”: ”Et plot, der ikke bare synes realistisk, jævnfør f.eks. Ruslands annektering af Krim og (borger)krigstilstanden i Ukraine, men som forfatteren også får foldet ud, så det er svært at lægge bogen fra sig. Skildringen af den afstumpede vold og råheden i øvrigt hos kriminelle og nationalistiske enkeltpersoner og grupper er taget på kornet.”

Læs anmeldelsen i Aarhus Stiftstidende her 

Bibliotekernes lektørudtalelse v/Jacob Holm Krogsøe: “Koldfronter” er en international thriller der både vil fortælle en historie fra fortiden, opridse en moderne konflikt og give karaktererne liv samtidig med at historien skal være spændende og actionfyldt. Og forfatteren lykkes med projektet. Bogen er dog en anelse for lang, men den ambitiøse handling afsluttes på tilfredsstillende vis, og som læser er man imponeret af det store researcharbejde.”

Læs hele lektørudtalelsen her på bibliotek.dk under “anmeldelser”

* Lone Pedersen i Krimisiden.dk (bruger ikke stjerner): Det bliver en hæsblæsende og storpolitisk intrige der rulles ud i denne fortælling. Der er meget og grundig research bag fortællingen. (Anmeldelsen er ikke længere online.)

* Birte Strandby i bogvaegten.dk (3 af 5 stjerner): ”Undervejs afsløres en rigtig grim historie, og spændingen intensiveres heftigt. Jack udvikler sig væsentligt, og Andreas der er over 70 genfinder sine gamle jagtinstinkter, så afslutningen og kampen med en magtfuld modstander bliver mere ligeværdig end læseren kan forvente.”

Læs Bogvaegten.dk´s anmeldelse her

Rebekka Andreasen i Vildmedkrimi.dk (bruger ikke stjerner): “Det er en thriller, der vækker til eftertanke, og som fik mig til at tænke på sammenholdet – eller mangel på samme – i Europa. Der er masser af dramatik og fremdrift. (Anmeldelsen er ikke længere online.)

Andreas Krog i Bogblogger.dk (bruger ikke stjerner): ”Personbeskrivelserne er gode og plottet er også veldrejet og troværdigt. Og Broksø fortjener ros for at kunne bygge en troværdig fiktiv historie op omkring de aktuelle hændelser i den virkelige verden.”

Læs Bogblogger.dk´s anmeldelse her

Mikael Busch i Grænseforeningens Blad “Grænsen” nr. 2/april 2017 side 31 (bruger ikke stjerner): ”Forfatteren mikser en troværdig cocktail, hvor nationale, nationalistiske og forretningsmæssige interesser støder sammen.” (Anmeldelsen er ikke længere online.)

*** Stina Holdt, Bognorden.dk – 3 af 6 stjerner: Koldfronter er en politisk spændingsroman, der forgrener sig over flere lande og har et stort persongalleri. Sproget er flydende og kapitlerne har tydelig markering af, hvor handlingen foregår.”

Læs Bognørdens anmeldelse her

** Lars Ole Sauerberg i Jyllands-Posten – 2 af 6 stjerner: “Koldfronter” befinder sig genremæssigt mellem politikrimi og politisk thriller. Den adresserer den russiske nationalistiske eskalering med truslen mod de baltiske stater.

Læs Jyllands-Postens anmeldelse her (betalingsmur).

2. Fire YOUTUBE-videoer med TV-interviews :

 1. Interview på Krimimessen 4:48 min. – Camilla Laugesen interviewer på bogstanden på Krimimessen.
 2. Forfatterinterview af Maria Teglkamp – 6:08 min.
 3. Officiel bogtrailer for Koldfronter 1:58 min. Filmet og klippet af Bent Sørensen & Berit Møller.
 4. Kanal Hovedstaden – 1/2 times interview af Erik Schultz for Kanal Hovedstaden/Vesterbro LokalTV. Filmet på Vestre Kirkegård af Marianna Bjørgheim.

3. – To klummer fra forfatteren om Koldfronters baggrund:

Derfor måtte jeg skrive “Koldfronter” – klumme i specialmagasinet “rØST” om Østeuropa. Om forfatterens egne oplevelser som journalist fra euforien ved Berlinmurens fald – og den mildest talt  flossede eufori idag – specielt efter Maidan-opstanden i Kijev i 2014, annekteringen af Krim, Polens  50 meter høje vagtårne mod den russiske enklave Kaliningrad – og bevæbnede, polske hjemmeværnsfolk, der eksploderer i antal. Baltikum opruster med NATO´s hjælp, og Estland vil endda bygge 108 kilometer hegn mod Rusland.

Situationen i Estland er lige til en koldkrigsroman nouveau – klumme i “Magasinet Europa”. Bl.a. om samtale i Tallinn med en fantastisk, ældre, estisk-amerikansk dame, Ilvi Joe Cannon, der var frustreret over de helt nye spændinger i Estland, men også berettede om baggrunden for følelserne bag via kvindeskæbner – herunder sin egen. Ilvi Joe Cannons far gik selv med den tyske hær for at forsvare Estlands selvstændighed over for Rusland. Ikke fordi han var nazist, men fordi det var en mulighed for at bevare sit land og sine værdier.  Ilvi Joe Cannon måtte som lille pige flygte med sin mor og to søskende med Den røde Hær i hælene.

4. –  Seks interviews i blade og magasiner + nærradio:

 • Vestegnen: Den store historie bag det nære drama – interview om inspirationen til Koldfronter og perspektiverne i den.
 • Hvidovre Avis: Den nye kolde krig i Europa – Om hvordan en cykeltur til Vestre Kirkegård 4 kilometer fra bopælen blev til en 500+ siders roman.
 • Københavneravisen “Byens Bøger” – “Storpolitisk spændingsroman begynder på Vestre Kirkegård i København”: “Det er sikkert de færreste, der har set de mange grave på Vestre Kirkegård, hvor næsten 10.000 tyske flygtninge ligger begravet. Her fik journalisten og forfatteren Keld Broksø idéen til at skrive en thriller, Koldfronter om en skæbne fra dengang, som siden udvikler sig til et nutidigt europæisk drama i den såkaldte ”koldkrig nouveau”. Tekst: Jannik Lunn. Fotos: Torben Dragsby (Artiklen er ikke online længere).
 • Valby + Kgs. Enghave Bladet – Kold Krimi (side 10 på epages):  Da forfatter og journalist Keld Broksø cyklede en tur på Vestre Kirkegård så han et væld af granitkors, der vidner om et mørkt kapitel i Danmarkshistorien. Nysgerrigheden blev vakt, og det kom der romanen “Koldfronter” ud af. (…Artiklen er ikke online længere).
 • Københavns + Hvidovre Nærradio – 1 times interview (ikke online mere): Om “Koldfronter” med en lokal vinkel med farfar, viceskoleinspektør H.C. Broksø-Hansen, som måtte rømme Kettevejens Skole for elever og lærere for at gøre plads til tyske flygtninge – og en del om forfatterskabet og tankerne bag.
 •  Der Nordschleswiger: “…Dem Leser soll von dieser Stelle aus nicht viel von der Handlung verraten werden. Keine langweiligen Passagen erwarten ihn, sondern eine ra- sante Erzählung, die den Leser in ihren Bann zieht.” – skrevet af Paul Sehstedt: Citat i interviewet:„ Da Koldfronter auch die Minderheitenpolitik in Estland und der Ukraine und ihre Folgen durch starres nationa- listisches und auch imperialistische Gehabe als Thema hat, deute ich an, dass ein friedliches Beisammensein in Grenzregionen nur durch gegenseitiges Verständnis praktiziert werden kann – wie wir am Beispiel entlang der deutsch-dänischen Grenze mit ihren nationalen Minderheiten positiv betrachten können,“ erläutert Broksø. (Artiklen er ikke online længere).

5. Hjemmeside for “Koldfronter”: Du kan få mange flere oplysninger om bl.a. “Koldfronters” persongalleri, historie og baggrund på Koldfronter.dk – samt ikke mindst “Nedslag i en ny kold krig,” der jævnligt opdateres selv efter bogens udgivelse.