Keld Broksø

Sidst opdateret: 13. juni 2022
Keld Broksø

Beskrivelse:

Er forfatter, journalist og kommunikationsrådgiver. Syvende spændingsroman "Malmösyndromet" om ekstremisme og illegale våben på tværs af Øresund og Ukraine kom 1. juni 2022. "Fjendespor" kom i 2019.
Forfatterskabet handler typisk om små menneskeskæbner i klemme mellem storpolitik og international kriminalitet. Helst underholdende, gerne tankevækkende og altid med grundig research. Keld Broksø læste kulturgeografi på Københavns Universitet, blev uddannet journalist i Aarhus og har arbejdet på Politiken og Jyllands-Posten. I en snes år har han nu kørt eget firma www.kb-kommunikation.dk med ydelser til medier i Danmark og Sverige samt som rådgiver for virksomheder og organisationer, ordstyrer og projektleder for konferencer. Keld Broksø spiller også trommer, ror kajak og suger til sig af alt, der giver livet kulør.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Sdr. Kystagervej 35, 2650 Hvidovre Land: Danmark Mobil: 23244152 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 20971746

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Skriveforlaget Udgivelsesår: 2014

Missilhotellet

Spændingsroman om en håbefuld chef for en hjælpeorganisation, der kommer på tværs af Irans og USA´s spil om Afghanistan. Et attentat på et luksushotel giver kimen til en sprængfarlig viden, der driver ham på flugt gennem Afghanistan. Det ændrer alle hans forestillinger om landet. Romanen har hentet stof fra en snes rejser som journalist i Afghanistan, og bogen kan købes som print i boghandler og på alle web-butikker som print-, lyd- og ebog. Pris 79 kr. - 50 kr. i stalddørspris hos forfattern. "Missilhotellet" kan også lånes på eReolen, Mofibo & Storytel som lyd- og ebog.

Anmeldelser, video, interviews og hjemmeside:

  1. Anmeldelser:

Litteratursiden.dk v/Arne Larsen (bruger ikke stjerner): “… Historien er både overraskende, spændende og tankevækkende. Der må ligge en omfattende research bag historien, og de aktuelle problemstillinger omkring staten Afghanistans fremtid efter 2014 er skildret særdeles troværdigt. Især forekommer det meget tankevækkende, at forfatteren overbevisende får skildret en faktor, der involverer Iran i området, og at taberne i denne storpolitiske konflikt i virkeligheden er den almindelige afghaner. Ud over at være en politisk roman og en spændingsbog er historien også en dannelsesrejse for hovedpersonen. David starter med at være overbevist idealist, hvor han mener, at hans hjælpeorganisation er med til at gøre en forskel, men oplevelserne i Afghanistan gør ham efterhånden mere og mere kynisk og opgivende. Dette føjer endnu en flot dimension til en på alle måder interessant historie.”
Læs hele Litteratursidens anmeldelse her

 

Globalnyt.dk v/Lis Garval: “Missilhotellet” – mere end kulørt spænding” (bruger ikke stjerner): “… den er mere end en fængslende og på mange måder utrolig historie, der alligevel godt kunne være sand. Formentligt. Som handlingen udfolder sig, giver den læseren et indblik i det komplekse afghanske samfund – og måske en forståelse for, hvorfor krigen mod Taleban ikke kan vindes af udenlandske militære styrker. Det er dog ikke et politisk budskab, der står centralt i “Missilhotellet” og ej heller en stilling for eller imod den internationale militære intervention. Men forfatteren får alligevel sagt meget om vestlig naivitet og uvidenhed om forholdene i Afghanistan og afghansk kultur og følgelig manglende succes – spild af milliarder af kroner – i nok velmente bestræbelser på at skabe fred og udvikling. (…) Hvordan flugten foregår og ender? Det må jeg anbefale, man læser sig til. “Missilhotellet” giver megen kulørt spænding og er samtidig forfatterens beske kommentar til vores vestlige engagement i Afghanistans udvikling.”:

Læs hele Globalnyts anmeldelse her

**** Vejle Amts Folkeblad v/Arne Mariager – “Den idealistiske lus mellem to sorte negle” 4 af 6 stjerner: “… midt i den lange række af spændingsromaner om Afghanske soldater, om udsendte soldater og deres traumatiske tilbagekomst osv. osv. står denne roman som noget særligt. Det er en helstøbt fortælling, der både rummer en masse spænding og drama, en kolossal viden om forholdene i det krigshærgede land og om internationalt samarbejde og de problemer, der gang på gang forhindrer det samarbejde.”(…) “En absolut god thriller, der giver stof til eftertanke. Broksøs historie virker overbevisende.”

Anmeldelsen er ikke online længere, men avisklip kan ses her

*** Berlingske Tidende v/Merete Reinholdt 3 af 6 stjerner: “Journalisten Keld Broksø har skrevet en vidende og interessant fortælling om iransk-amerikanske studehandler i et krigshærget og korruptionsramt Afghanistan: “At Afghanistan er andet end krig, terror og Taleban, kan man forvisse sig om ved at læse den danske journalist Keld Broksøs indsigtsfulde og fakta-fyldte spændingsroman »Missilhotellet«. Her er daglige nyhedsreportager kogt sammen til en bred fortælling om et land med stolte, men kuede borgere og om udenlandske interesser, der handler om andet end fred og fordragelighed …”

Læs hele Berlingske Tidendes anmeldelsen her

Europabevægelsens nyhedsbrev v/Jens-Kristian Lütken (bruger ikke stjerner): “… Keld Broksøs spændingsroman er mere aktuel end nogensinde før. Mens Vesten har blikket rettet mod Islamisk Stat, så kan Afghanistan hurtigt gå helt i opløsning. (…) Forfatterens store viden om Afghanistan er bogens helt store force, og det er i grunden mærkeligt at der ikke er skrevet flere spændingsromaner med Afghanistan som scene, for der findes knapt et land der er mere dramatisk, fascinerende og brutalt end netop Afghanistan. (Anmeldelsen er ikke online længere).

Bogpusheren.dk v/Jannik Lunn (bruger ikke stjerner): “… Der er masser af lokalkolorit over Broksøs roman, og man kan godt mærke, at han er godt inde i stoffet. Det er en velskrevet international thriller eller politisk roman, om man vil.” (Anmeldelsen er ikke online længere).

Lokalavisen Frederiksberg v/Holger Ruppert (bruger ikke stjerner) “…Et forrygende indviklet spil garneret med tonsvis af viden om de faktiske forhold om et land, der ikke sig styre af fremmede, blandes med en heftig kattens leg med musen. Broksøs hovedperson David bliver hvirvlet ind i et vanvittigt spil. “Missilhotellet” har karakter af en spændingsroman, men er lige så meget en demonstration af håbløsheden i et land, der igen bliver svigtet. Sine steder usandsynligt spændende.” (Anmeldelsen er ikke online længere).

Krimi-Cirklen.dk v/Hanne Pedersen (bruger ikke stjerner): “Der sker voldsomme ting, David fængsles flere gange og hans kone kidnappes under et besøg i Afghanistan. Det er en hæsblæsende kamp om magten over Afghanistan og hjælpeorganisationernes penge. Forfatteren er journalist og har selv opholdt sig i Afghanistan. Han er ekspert på området og historien er nok ikke langt fra virkeligheden. Spændende læsning.” (Anmeldelsen er ikke online længere)

Bibliotekernes lektørudtalelse v/Michael Olsen (bruger ikke stjerner): “Bogen “Missilhotellet” er for yndere af spændingsbøger, men nok mest til mænd, da historien handler meget om krigen i Afghanistan og efterdønningerne af selvsamme. (…) Historien er elementært spændende, og mens man læser bogen, spekulerer man over, hvad der mon nu skal ske for hovedpersonen, og om han mon overlever. Forfatteren Keld Broksø er journalist, og har beskæftiget sig en del med Afghanistan, og man kan godt mærke, at han ved, hvad han skriver om. (…) Bogen kan anbefales især til mænd, der kan lide at læse om beskidt politik, krig og efterretningstjenester.

Læs hele lektørudtalelsen her på Bibliotek.dk under “anmeldelser”

Bogblogger.dk v/Andreas Krog (bruger ikke stjerner): Afghanistan anno 2014 danner rammen om fortællingen. Og det er en særdeles velvalgt kulisse, som Keld Broksø uden tvivl har stort kendskab til. Broksø formår at inddrage en række aktuelle problemstillinger fra virkelighedens Afghanistan i fortællingen på en særdeles virkefuld facon. Problemstillinger som bliver siddende i baghovedet efter sidste side er læst. (…) “Missilhotellet” burde være en bog, der kunne sælges i et pænt antal. For den er velskrevet med en realistisk og superinteressant fortælling, der drager paralleller til virkelighedens verden.

Læs hele Bogbloggers anmeldelse her

2. Video om “Missilhotellet”:

Den officielle bogtrailer kan ses her på YouTube 4:22 min. Videoen er filmet og klippet af Bent Sørensen og Berit Møller.

3. Avis-interviews:

Frederiksbergbladet – interview:
”Kom helt tæt på Afghanistan”: Torsdag den 15. Maj vil forfatter og udlandsfarer Keld Broksø med ord og billeder holde et levende og tankevækkende oplæg hos Boghandleren på Godthåbvej 32 A om hans fjerde og netop udkomne spændingsroman ”MISSILHOTELLET”. (Artiklen er ikke online mere).

Hvidovre Avis – interview:
Kendt Hvidovre-journalist udgiver dramatisk roman om Afghanistan. (Artiklen er ikke online mere).

4. Missilhotellets egen hjemmeside:

Du kan få mange flere oplysninger om “Missilhotellets” persongalleri, baggrund og historie i Afghanistan på Missilhotellet.dk