Keld Broksø

Sidst opdateret: 13. juni 2022
Keld Broksø

Beskrivelse:

Er forfatter, journalist og kommunikationsrådgiver. Syvende spændingsroman "Malmösyndromet" om ekstremisme og illegale våben på tværs af Øresund og Ukraine kom 1. juni 2022. "Fjendespor" kom i 2019.
Forfatterskabet handler typisk om små menneskeskæbner i klemme mellem storpolitik og international kriminalitet. Helst underholdende, gerne tankevækkende og altid med grundig research. Keld Broksø læste kulturgeografi på Københavns Universitet, blev uddannet journalist i Aarhus og har arbejdet på Politiken og Jyllands-Posten. I en snes år har han nu kørt eget firma www.kb-kommunikation.dk med ydelser til medier i Danmark og Sverige samt som rådgiver for virksomheder og organisationer, ordstyrer og projektleder for konferencer. Keld Broksø spiller også trommer, ror kajak og suger til sig af alt, der giver livet kulør.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Sdr. Kystagervej 35, 2650 Hvidovre Land: Danmark Mobil: 23244152 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 20971746

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Skriveforlaget Udgivelsesår: 2011

Pengemuren

Spændingsroman: På tværs af Europa og Kaukasus fanges en dansk olieekspert og forretningsmand mellem store magters pengeinteresser, der trækker et blodigt spor. Skyldige, uskyldige og de nærmeste fanges i et kynisk spil om milliarder. Romanen kan købes i boghandler og på alle web-butikker som print for 79 kr. Den kan også købes som lyd- og ebog - samt lånes på eReolen og Mofibo/Storytel.

Anmeldelser, bogtrailer-video, avis-interviews og bogens hjemmeside:

  1. Anmeldelser

Merete Trap på Litteratursiden.dk (bruger ikke stjerner): “Penge, magt, olie og korruption i et hæsblæsende tempo. Stærk underholdning til læsere med hang til en god spændingsroman. (…) Vi har antihelten Harry Lowell, som er i pensionsalderen, men samtidig ved at gå i panik, ved tanken om den kedsommelige og tomme pensionisttilværelse der venter forude. Samtidig har vi en handling med højt tempo, som drejer sig om de enorme pengesummer der kan flyde med olien fra øst til vest. Endelig har vi en håndfuld skurke, hvor den ene er mere glat og uigennemskuelig end den anden. (…) Jeg vil især anbefale denne bog til mænd, med hang til spænding i samme kategori som Andy McNab og Fredrick Forsyth.

Læs hele Litteratursidens anmeldelse her

Jannik Lunn i Bogpusheren.dk under overskriften “Olie-thriller”: Keld Broksøs Pengemuren er en international thriller (…) Det er ikke helt få af romanens hovedpersoner, der må lade livet under de mange dramatiske hændelser, og der er spænding på til de allersidste sider. Pengemuren er en flot og velfortalt spændingsroman, og man mærker, at journalisten Broksø må have foretaget en omfattende research, eller også kan han skrive så overbevisende, at læseren tror på hans historie. Afgjort en anbefalelsesværdig thriller!” (Anmeldelsen er ikke længere online).

Zenia Johnsen i Bibliotekernes lektørudtalelse fra DBC (bruger ikke stjerner): “Thriller med oliebranchen som ramme for en historie, der vil fornøje læsere med interesse i storpolitisk spænding og intriger. Broksøs 3. roman er en underholdende thriller om kampen over olie, gas og rørledninger. (…) En spændingsroman om grådighed, bedrag, lidenskab, sorg og olieinteresser. Handlingen kan karakteriseres som hæsblæsende og tager læseren med gennem Norge, Danmark, Polen, Tyrkiet og Aserbajdsjan. Handlingen er lidt kompliceret men velkonstrueret, så man ikke hægtes af. Pengemuren har en storpolitisk nerve og er i den kategori af samfundsdebatterende thrillere, som også mestres af fx danske Leif Davidsen og Lars Ørlund. Samlet konklusion: En spændende og aktuel samfundsdebatterende thriller om især olieinteresserer og de problemstillinger, der knytter sig hertil.”

Læs hele lektørudtalelsen for “Pengemuren” her på Bibliotek.dk under “anmeldelser”

Anmeldelse i Bogsyn.dk (bruger ikke stjerner): “Keld Broksø skriver meget levende og engageret, og hans thriller lægger godt op til delplots og klimaks igennem en fornuftig håndtering af spænding, dialoger og beskrivelser. Som en ægte thriller antydes det i begyndelsen af bogen, at vi venter os det helt store spændingsmomentum i bogens sidste halvdel, og det slår skam heller ikke fejl. (…) En fin thriller.”

Læs hele Bogsyns anmeldelse her 

Holger Ruppert i Lokalavisen Frederiksberg (bruger ikke stjerner): “Et godt plot, masser af action, spænding og underholdning præger “Pengemuren”, som også er tankevækkende, fordi forfatteren beskriver det beskidte internationale spil, når der er store, økonomiske interesser på spil. Vor ven Harry, nok så slidt i kanterne, får pludselig et supertilbud og overlever mirakuløst et bombeattentat. Et forlist ægteskab, store børn han føler han har svigtet, en elskerinde han er træt af, og så pludselig kan han blive styrtende rig.” (Anmeldelsen er ikke længere online)

Jens Kristian Lütken i Fokus Europa – Europabevægelsens nyhedsbrev: “Bogen giver et troværdigt indblik i kampen mellem EU og Rusland om, hvem der skal kontrollere Det Kaspiske Havs enorme olieressourcer. Samtidig er thrilleren også et realistisk billede af, hvordan en styrtende rig elite og magtfulde klaner styrer et af verdens mest olierige lande. Broksø formår med stor præcision at ramme den stemning af røverbule og Klondyke som Aserbajdsjan er indbegrebet af. Bogen er i det hele taget godt researchet, og helt uden de mange faktuelle fejl og tilsnigelser der ellers præger genren. (…) Broksø formår at levere en solid politisk thriller, som både underholder og gør læseren klogere.” (Anmeldelsen er ikke længere online)

Andreas Krog i Bogblogger.dk (bruger ikke stjerner): “Keld Broksø formår at give historien nerve og gøre personerne levende og troværdige. Han går hverken for langsomt eller for hurtigt frem i fortællingen. (…) På de sidste 100 sider er der aktion for alle pengene, når hovedpersonen og hans hjælpere jages som vilde dyr.”

Læs hele Bogbloggers anmeldelse her

Lars Ole Sauerberg i Jyllands-Posten – under overskriften “Global thriller – en trojansk hest – 2 af 6 stjerner: “Keld Broksøs historie har kimen til en effektiv Frederick Forsyth-agtig international spændingsroman.”

Læs Jyllands-Postens anmeldelse her (betalingsmur)

2. Officiel bogtrailer-video

Se YouTube-video om Pengemuren her  2.38 min. Filmet og klippet af Bent Sørensen og Berit Møller.

3. Avis- og radiointerviews:

»Olie, magt og mennesker midt i et mellemøstligt oprør« – Hvidovre Avis (Interviewet er ikke online mere)
Læs hele interviewet her

Frederiksberg Bladet under overskriften ”En grøn verden – smurt ind i olie”: ”Dilemma: Kan man handle med et af verdens mest korrupte lande uden at få snavsede hænder? Det er noget af det Keld Broksø vil have os til at overveje i thrilleren Pengemuren” (Interviewet er ikke online mere)

»Broksø begår brutal roman« – Lokalaviserne Brønshøj, Valby, Vanløse, Hvidovre (Interviewet er ikke online mere)

“Hør om den blodige kamp om olie hos Grand Prix vinder” – 25.05.11 – Onsdagsavisen Horsens – forside + side 2: Interviewet er bl.a. om skismaet, at en bundkorrupt oliestat i Aserbajdsjan fik lov at holde internationalt melodi Grand Prix:
Læs hele interviewet her på e-pages

Interview i P1 morgen maj 2012 (Interviewet er ikke online mere)

4. Hjemmeside for “Pengemuren”:

Du kan få mange flere oplysninger om bl.a. Pengemurens persongalleri, historie og baggrund på Pengemuren.dk