Steen Neergaard

Sidst opdateret: 26. september 2016
Steen Neergaard

Adresse: Sølvpoppelvej 8, 2670 Greve Land: Danmark Tlf: 43601990 Mobil: 40311050 E-mail: Klik for at se e-mail

Faglitterære gruppe

Eensom er jeg, dog ei ene!

Eensom er jeg, dog ei ene! fölte mig som “eensom Fugl Gik min eensomme Söndagsgang hvor jeg paa min eensomme Gang - i mit Aftenhjem paa Piazza Poli

skrev komponisten Niels Ravnkilde med reference til den tyske forfatter Pius Alexander Wolffs lyriske sigøjnerdrama Preciosa fra 1822. Trods æreshvervet som formand for Skandinavisk Forening i Rom med kontakt til både tilrejsende og fastboende, følte Niels Ravnkilde sig mere og mere ensom. Nordmændene Henrik Ibsen og Edvard Grieg støttede på hver deres måde Niels Ravnkilde, men problemerne i Skandinavisk Forening tærede meget på kræfterne. En mærkedag i hans liv var d. 11. februar 1881 hvor opførelsen af den nykomponerede orkestersuite no. 1. fandt sted.

Bogforsidens illustrator: Asmus Neergaard