Charlotte Blay

Sidst opdateret: 7. oktober 2019
Charlotte Blay

Beskrivelse:

Jeg blev født i 1938 som datter af en skipper. Gennem hele min opvækst i Svendborg fortalte min far de værste skipperhistorier, når han kom hjem fra sine rejser over verdenshavene. Snart begyndte jeg også at fortælle. Især var jeg dygtig til at finde på de utroligste historier, når jeg kom for sent i skole eller ikke havde lavet mine lektier. Da jeg selv fik børn, blev jeg ved med at fortælle fantasifulde historier, og mange af historierne blev til børne- og ungdomsbøger. Og nogle få for voksne. Den første bog hed "Hyldehytten" og udkom i 1970. Over 80 bøger er det efterhånden blevet til. Jeg har også skrevet manuskripter til Danmarks Radio og et utal af sangtekster, især til Povl Kjøller (f.eks. Jeg har en rokketand). Af natur er jeg meget nysgerrig. Så snart mine tre døtre var flyttet hjemmefra begyndte jeg at se mig om i Verden. Jeg ville prøve, hvordan man levede andre steder på Jorden. Så jeg har boet hos masaikrigere i Afrika, og indianere ved Rocky Mountains. Jeg har fanget kvæg sammen med Cowboys på prærien og levet blandt gadebørn i Honduras. Jeg har spist myrer hos de indfødte i Australien, hundekød i Vietnam og kålsuppe i flygtningelejrene i Kroatien. Jeg har redet på hesteryg tværs over Island og kørt hundeslæde i Grønland. En af mine historier stammer fra et nomadefolk højt oppe i Himalayabjergene. Serien om Felix Fox er inspireret af bjerghulerne i Grækenland. Når jeg rejser bytter jeg historier med dem jeg møder. Det er nemt at blive venner - og svært at være fjender, når man kender hinandens historier. Noget af det der inspirerer mig, foruden at rejse jorden rundt, er at være sammen med børn. Derfor elsker jeg at tage ud på skolerne og fortælle. Jeg er også så heldig, at jeg efterhånden har fået 13 børnebørn, som er fulde af spilopper og fortællelyst. Mine børnebørn har givet mig ideer til nye fantastiske eventyr, spændende historier og sange. Nu bor jeg på Gjorslev Slot på Stevns. Det er Danmarks ældste beboede slot og det største middelalderslot i landet. Her sidder jeg bag tykke mure omgivet af voldgrave og skriver. Når jeg da ikke lige er ude og rejse eller holde foredrag. De tykke mure hvisker århundreders historier til mig. Og spøgelserne pusler rundt i krogene. Det er der selvfølgelig kommet en spændende gyserbog ud af. Klik på linket til Himmelborgens Hemmeligheder.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Plusvej 13,, 4673 Rødvig Land: Danmark Mobil: 30915905 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære, BU-gruppen, Haikugruppen

Online Referencer:

Flere referencer:

www.himmelborgen.dk

Besøg mig på:

Kys og Knogler

Tham rejser til Vietnam for at flytte sin bedstefars knogler. Han er forelsket i to piger. Hvem skal han holde sig til?

Den danske pige: - Man kan have de noget så hyggeligt i en dobbelt sovepose, hviskede Katrine og nappede hans højre øre og sugede sig fast til hans hals, så han garanteret ville få et stort sugemærke næste dag.

Den vietnamesiske pige: - Nu tager du bare den kiste med dig, Tham. Så skal jeg forklare dig noget om dit lands skikke lidt senere.

Uden flere ord spankulerede Van Chan ned ad rækkerne med faldne soldater. Det sorte hår bølgede om hendes lille nipsskikkelse. Hun var skøn i sin vrede.

Bogforsidens illustrator: Lilian Brøgger