Trine Engholm Michelsen

Sidst opdateret: 5. januar 2024
Trine Engholm Michelsen

Beskrivelse:

Trine Engholm Michelsen. Foto: Rune Hansen.

Jeg er ph.d. i international politik fra Københavns Universitet og har en mastergrad i politisk filosofi fra Bruxelles Universitet. I over tyve år har jeg arbejdet med international politik og trusler mod Danmark for bl.a. DIIS og i Politiets og Forsvarets Efterretningstjeneste

Tilbyder også:

Foredrag

Kontaktoplysninger:

Adresse: Eschrichtsvej 46, 2500 Valby Valby Land: Danmark Tlf: 71798535 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Faglitterære gruppe, Kvindelige Forfattere

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Krig og Fred, Syddansk Universitetsforlag Udgivelsesår: 2022

En spion tæt på regeringen: Horst von Pflugk-Harttungs arbejde for Abwehr og Gestapo i 1930’ernes Danmark

I november 1938 kom det som et chok for regering og offentlighed, at den tyske journalist Pflugk-Harttung, populær figur i det danske gadebillede, siden 1933 havde drevet omfattende militær spionage mod Tysklands fjender fra dansk jord. Den danske regering havde selv inviteret spionen ind i varmen syv år tidligere. Håbet var, at han kunne skabe dansk goodwill i Berlin, så det krigsoprustende Tyskland igen lod Danmark slippe fri af et nyt stormagtsopgør.

De godtroende ministre så ham som en dreven diplomat. Ikke en efterretningsmand, der var mester i vildlednings-og afpresningsforsøg vendt mod dem selv. Pflugk-Harttung gjorde sig til ven med mange i den danske elite. Reelt var han kun loyal overfor sine arbejdsgivere i Berlin. Under det syv år lange Danmarksophold sikrede han Det Tredje Rige efterretninger, der inspirerede til de invasionsplaner og det design af en samarbejdspolitik i tysk favør, som Berlin besluttede i vinteren 1939/1940.