Trine Engholm Michelsen

Sidst opdateret: 19. juli 2022
Trine Engholm Michelsen

Beskrivelse:

Trine Engholm Michelsen. Foto: Rune Hansen.

Jeg er ph.d. i international politik fra Københavns Universitet og har en mastergrad i politisk filosofi fra Bruxelles Universitet. I over tyve år har jeg arbejdet med international politik og trusler mod Danmark for bl.a. DIIS og i Politiets og Forsvarets Efterretningstjeneste

Kontaktoplysninger:

Adresse: Eschrichtsvej 46, 2500 Valby Valby Land: Danmark Tlf: 71798535 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Faglitterære gruppe, Læremiddelgruppen, Kvindelige Forfattere
Forlag: Fra Krig og Fred, Syddansk Universitetsforlag Udgivelsesår: 2022

En spion tæt på regeringen: Horst von Pflugk-Harttungs arbejde for Abwehr og Gestapo i 1930’ernes Danmark

I november 1938 vågnede den danske offentlighed chokeret op til nyheden om, at den tyske korrespondent Pflugk-Harttung, populær figur i det københavnske gadebillede, i årevis havde været spion for Nazityskland.
Den danske regering havde godtroende selv inviteret spionen ind i varmen på Slotsholmens kontorer i 1932. Pflugk-Harttung skulle tale Danmarks sag i Berlin, især sikre en fast grænse. Håbet var, at han kunne skabe dansk goodwill i Berlin, så det krigsoprustende Tyskland igen lod Danmark slippe fri af et nyt stormagtsopgør.
Min artikel i tidskriftet Fra krig og Fred, s. 49-83, om den tyske journalist og flådeofficer Horst von Pflugk-Harttung afdækker nye sider af mellemkrigstidens tyskerkurs i Danmarks udenrigspolitik.