Michael Svennevig

Sidst opdateret: 21. oktober 2024
Michael Svennevig
Foto: Louise Windfeldt

Beskrivelse:

Forfatter og dramatiker.

Jeg har skrevet 5 romaner, 11 portrætsamtalebøger - og 25 teaterstykker, hvoraf monologen "Bag de blå bjerge", udkom i bogform i 2011 og "Teater i Træstubben" i 2014. Har bidraget til 3 antologier og oversat en digtsamling.
Etablerede Forlaget Epigraf og fungerede som redaktør og forlægger i årene 2008-2019. Det blev til udgivelse af såvel egne som andes værker - i alt knap 30 udgivelser fordelt på skøn- og faglitteratur samt lyrik. Boglanceringerne skete i forbindelse med de årlige festivaler i august.

Mine to første romaner "Lyspletter"(2002) og "I forlængelse af koens horn"(2004) lanceredes i Rundetårn som bearbejdede musikalske fortællinger.

Romanen "Ørkendrømme" (2008) lanceredes med "Ørkenshow" på Teatret ved Sorte Hest.

"Hegn", en teaterforestilling om en irakisk, kurdisk digter –og afvist asylansøger, kom op på Teatret ved Sorte Hest i juni 2008 og blev bestemmende for mit videre flygtninge-engagement.

Antologien "Gammelbogen I" (2010) "Gammelbogen II" (2014) blev begge fulgt til dørs med Gammelfestivaler på henholdsvis Vesterbro og Frederiksberg. Derimellem udkom romanen "Giv mig liv" (2011) om at være fanget imellem hemmeligheder, men også om en bortadopteret søster og mødet med hende 30 år senere. Opført som teaterforestilling samme år i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2014 udkom romanen "Persiske ørne" skrevet sammen med Sam Nik. Teaterversionen opførtes samme efterår i Vesterbro Naturværksted.

Siden 2011 har jeg lavet portrætsamtalebøger. Det startede med en samtale med skuespillerinden Vera Gebuhr til "Gammelbogen I" (2010) og resulterede i den første portrætsamtalebog "Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne" (2011), hvor jeg satte en lang række kunstnere stævne. Efterfølgeren "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde" (2014) handlede om at satse sig selv. Det fortsatte med "Med og uden smykker" (2016). I 2017 udkom "Ja tak, til kaffe" og "Et menneske bliver først til, når det fortælles". "Billeder af liv" udkom i 2018 - og var samtidig 3. og sidste del af en triologi bestående af samtaler & digte. Seneste er udgivelsen: "Livets gang i HF Prøvekluden" (2019) - en bog om grønt liv og fællesskab.

Fra 2007 har jeg stået for de udendørs litterære havefester i Dansk PENs regi.
I 2008 blev det udvidet til en decideret festival.
Den seneste festival hed "VERDEN ER FULD AF VEJE. Festival om drømme og portrætter"- og var den 17. festival. Men festivalerne fortsætter næste år for 18. år. Overskriften offentliggøres til marts. Men 2025 er et særligt festival-år, for der er hele to festivaler. Dels Sommerfestivalen i august og dels Gammelfestivalen i november. Opvarmningen til Gammelfestivalen er allerede den 21. november i år. Læs mere om Gammelfestivalen og om festivalopvarmningen på hjemmesiden via linket herunder.

Modtog Drassows hæderslegat af Dansk Forfatterforening i 2012.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Viborggade 30, 5. tv., 2100 København Ø Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære, Seniorgruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Epigraf Udgivelsesår: 2016

Med og uden smykker. Samtaler & digte

11 samtaler og lige så mange digte om medmenneskelighed, håb og engagement. Om vores møde med flygtninge og indvandrere og ikke mindst om mødets muligheder. Det er stemmer til et større og mere nuanceret billede af Danmark end det, vi møder i medierne.
Det er håbefulde stemmer, der beretter om deres vej gennem livet og motivationen til at engagere sig. Men først og fremmest er det et forsøg på at præsentere andre stemmer og nye fortællinger, da det er med vore fortællinger om os selv og hinanden at vi rækker ud og prøver at forstå omverdenen. For vi har brug for nye fortællinger, der er store nok til at kunne rumme os alle.

Udkom den 12. august 2016
i forbindelse med åbningen af
MED OG UDEN SMYKKER.
En festival om de sidste værdigenstande

MED OG UDEN SMYKKER
Samtaler og digte om medmenneskelighed, håb og engagement.
Om vores møde med flygtninge og indvandrere
– og ikke mindst om mødets muligheder.

Redaktion: Michael Svennevig

11 samtaler med:

Hanne Marie Svendsen,
Stig Dalager,
Fatima Osborne,
Elias Benakrich,
Maria Dubin,
Mia Lipschitz & Kasper Sejersen,
Lene Skytt,
Alan Pary & Razan Haugaard,
Stine Friis Refsgaard,           
Michael Svennevig & Ursula Djezzas Nielsen
og David Jason Lou

Samt digte af:

Charlotte Strandgaard,
Aleksandar Šajin,
Milena Rudez,
Sternberg
og Pia Raug.

Det er stemmer til et større og mere nuanceret billede af Danmark end det, vi møder i medierne. Det er håbefulde stemmer, der beretter om deres vej gennem livet og motivationen til at engagere sig. Men først og fremmest er det et forsøg på at præsentere andre stemmer og nye fortællinger, da det er med vore fortællinger om os selv og hinanden at vi rækker ud og prøver at forstå omverdenen. For vi har brug for nye fortællinger, der er store nok til at kunne rumme os alle.

*

Boganmeldelse:

“…samtalerne er meget forskellige, fordi de påvirkes meget af, om de personer, Svennevig interviewer, er slagkraftige nok til at sætte sig igennem over for ham. Det er nok et vilkår for den type samtale, som han forsøger at gennemføre. Han insisterer nemlig på en meget søgende form, hvor det på forhånd ikke er helt klart, hvad det vil ende med. Formen passer til bogens emne, da den netop vil være åben over for det fremmede og omfavne det. Det er ikke altid det lykkes, men han går til opgaven med en inderlighed og kærlighed, der udstråler et oprigtigt ønske. Når samtalerne virkelig lykkes og bliver vedkommende, handler de ikke om bogens egentlige emne. Det gør ikke nødvendigvis noget, selvom det i sig selv er tankevækkende. Højdepunktet i bogen er…”

Læs Globalnyts anmeldelse af Morten Ranum

*

Se bogtrailer

*

En læser skriver:

“Det er så væsentligt, at få indsamlet og redigeret alle disse indlæg, og bidraget til at fastholde nuancerne og mangfoldigheden og ikke mindst den megen smerte i beskrivelserne. Selvfølgelig kan vi ikke bare kompensere for, at vi er et land, der laver smykkeloven, men jeg mener, at det er vigtigt, at vi får sendt andre signaler også.”

Tak til Inger Birk Jensen for de fine ord!

*

Bogen er en selvstændig udgivelse,
men er udsprunget af
MED OG UDEN SMYKKER,
en festival om de sidste værdigenstande
fra den 12.-14. august 2016
i VerdensKulturCentret på Nørrebro
– og udkommer derfor til festivalåbningen.

Læs mere (og på FB).

Se festivaltrailer:

 

 Samtalerne blev bragt på Netavisen Sameksistens.dk
som opvarmning til festivalen.

Se festivalartikel i magasinet SOS mod racisme

Østerbro Avis

***

Sådan gik det!

Se festivalfotos:
Åbningen,
2. dagen
Afslutningen.

Se festivalartikel i magasinet SOS mod racisme

*

Se optagelserne fra festivalen
MED OG UDEN SMYKKER
i VerdensKulturhuset på Nørrebro.

Her er det Bodil Jørgensen, Fatima Osborne og Mads Nygaard.

                     Se alle de øvrige festivalfilm her på YouTube-kanalen
                          fra MED & UDEN SMYKKER i Verdenskulturhuset
*
Bogtrailer: