Michael Svennevig

Michael Svennevig
Foto: Louise Windfeldt

Forfatter og dramatiker.

Jeg har skrevet 5 romaner, 11 portrætsamtalebøger - og 25 teaterstykker, hvoraf monologen "Bag de blå bjerge", udkom i bogform i 2011 og "Teater i Træstubben" i 2014. Har bidraget til 3 antologier og oversat en digtsamling.
Etablerede Forlaget Epigraf i 2008 og har siden udgivet egne og andres bøger - i alt 22 udgivelser fordelt på skøn- og faglitteratur samt lyrik. Boglanceringerne sker i forbindelse med de årlige festivaler i august.

Mine to første romaner "Lyspletter"(2002) og "I forlængelse af koens horn"(2004) lanceredes i Rundetårn som bearbejdede musikalske fortællinger.

Romanen "Ørkendrømme" (2008) lanceredes med "Ørkenshow" på Teatret ved Sorte Hest.

”"Hegn", en teaterforestilling” om en irakisk, kurdisk digter –og afvist asylansøger, kom op på Teatret ved Sorte Hest i juni 2008 og blev bestemmende for mit videre flygtninge-engagement.

Antologien "Gammelbogen I" (2010) "Gammelbogen II" (2014) blev begge fulgt til dørs med Gammelfestivaler på henholdsvis Vesterbro og Frederiksberg. Derimellem udkom romanen "Giv mig liv" (2011) om at være fanget imellem hemmeligheder, men også om en bortadopteret søster og mødet med hende 30 år senere. Opført som teaterforestilling samme år i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2014 udkom romanen "Persiske ørne" skrevet sammen med Sam Nik. Teaterversionen opførtes samme efterår i Vesterbro Naturværksted.

Siden 2011 har jeg lavet portrætsamtalebøger. Det startede med en samtale med skuespillerinden Vera Gebuhr til "Gammelbogen I" (2010) og resulterede i den første portrætsamtalebog "Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne" (2011), hvor jeg satte en lang række kunstnere stævne. Efterfølgeren "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde" (2014) handlede om at satse sig selv. Det fortsatte med "Med og uden smykker" (2016). I 2017 udkom "Ja tak, til kaffe" og "Et menneske bliver først til, når det fortælles". "Billeder af liv" udkom i 2018 - og var samtidig 3. og sidste del af en triologi bestående af samtaler & digte. Senest er udkommet "Livets gang i HF Prøvekluden" (2019) - en bog om grønt liv og fællesskab.

Fra 2007 har jeg stået for de udendørs litterære havefester i Dansk PENs regi. I 2008 blev det udvidet til en decideret festival. Den seneste festival "MØD VERDEN" er netop afsluttet. Men festivalerne fortsætter...

Modtog Drassows hæderslegat af Dansk Forfatterforening i 2012.

Seneste festivaler:

MØD VERDEN
Om at være der, når det gælder
9. - 18. august 2019
5 bydele med 90 kunstnere:
Vesterbro, Amager, Vanløse, Østerbro og Christianshavn

BILLEDER AF LIV
Jubilæumsfestival
10. - 19. august 2018
- i 5 bydele: Vesterbro, Amager, Vanløse, Østerbro og Christianshavn. Med 80 kunstnere

Adresse: Viborggade 30, 5. tv., 2100 København Ø Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære

Forlag: Epigraf Udgivelsesår: 2016

Med og uden smykker. Samtaler & digte

11 samtaler og lige så mange digte om medmenneskelighed, håb og engagement. Om vores møde med flygtninge og indvandrere og ikke mindst om mødets muligheder. Det er stemmer til et større og mere nuanceret billede af Danmark end det, vi møder i medierne.
Det er håbefulde stemmer, der beretter om deres vej gennem livet og motivationen til at engagere sig. Men først og fremmest er det et forsøg på at præsentere andre stemmer og nye fortællinger, da det er med vore fortællinger om os selv og hinanden at vi rækker ud og prøver at forstå omverdenen. For vi har brug for nye fortællinger, der er store nok til at kunne rumme os alle.

Boganmeldelse af festivalbogen MED OG UDEN SMYKKER:

"...samtalerne er meget forskellige, fordi de påvirkes meget af, om de personer, Svennevig interviewer, er slagkraftige nok til at sætte sig igennem over for ham. Det er nok et vilkår for den type samtale, som han forsøger at gennemføre. Han insisterer nemlig på en meget søgende form, hvor det på forhånd ikke er helt klart, hvad det vil ende med. Formen passer til bogens emne, da den netop vil være åben over for det fremmede og omfavne det. Det er ikke altid det lykkes, men han går til opgaven med en inderlighed og kærlighed, der udstråler et oprigtigt ønske. Når samtalerne virkelig lykkes og bliver vedkommende, handler de ikke om bogens egentlige emne. Det gør ikke nødvendigvis noget, selvom det i sig selv er tankevækkende. Højdepunktet i bogen er..."

Læs Morten Ranums anmeldelse: https://globalnyt.dk/content/fortaelle-er-leve

Samtaler med Hanne Marie Svendsen, Stig Dalager, Fatima Osborne, Elias Benakrich, Mia Lipschitz & Kasper Sejersen, Lene Skytt, Alan Pary & Razan Haugaard, Stine Friis Refsgaard,  Maria Dubin, David Jason Lou  og Michael Svennevig (af Ursula Djezzas Nielsen). Digte af Charlotte Strandgaard, Pia Raug, Aleksandar Šajin, Milena Rudez og Sternberg.

Bogen er en selvstændig udgivelse, men er udsprunget af MED OG UDEN SMYKKER, en festival om de sidste værdigenstande fra den 12.-14. august 2016 i VerdensKulturCentret på Nørrebro.