Jørn Henrik Olsen

Sidst opdateret: 9. maj 2023
Jørn Henrik Olsen

Beskrivelse:

Kunsten er lang, livet er kort. Vi fødes og går lidt rundt i den her verden, men så skal vi ikke være her længere. Det skønne og det livsbekræftende, inklusive den kærlighed, vi får lov at smage, varer kun kort. At tage livet alvorligt er også at tage det vemod på sig, som følger af livets korthed. Mine bøger, essays, blogs, foredrag og malerier er som et skyggebelagt drive, kredsende om ensomhedens længsel, skønhedens smerte, sorgens livfuldhed plus kedsomhed og kreativitet.

Disse eksistentielle temaer er helt centrale for mit arbejde som forfatter. Hvor jeg tidligere kun skrev faglitterære bøger indenfor teologi med tværfaglige perspektiver, skriver jeg nu om dybe livsspørgsmål for en meget bredere målgruppe. Mine foredrag og forelæsninger over hele landet omhandler de samme temaer - se evt. min hjemmeside for flere info/cv'er: www.jornhenrik.com - eller på disse sider: www.forfatterforedrag.dk el. www.athenas.dk el. www.foredragslisten.dk

Kontaktoplysninger:

Adresse: Grønnevang 222, 3250 Gilleleje Land: Danmark Mobil: 25751200 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 30099192

Medlem Af:

Faglitterære gruppe, Seniorgruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Vita Nuova Publisher Udgivelsesår: 2019

Lystid i mørket: Essays om sorg, ensomhed og livsmod

20 essays som sorg, ensomhed og livsmod + 20 karakterfulde, smukke kunstfotos af grafisk designer og kunstfotograf Camilla Engrob. Der kan være meget stor variation i måde det enkelte menneske oplever tab og sorg på. Den enes sorg kaster ikke nødvendigvis lys over en andens. Enhver beskrivelse af sorg afslører hurtigt nogle huller. Men de fleste af os er meget sårbare, når vi kæmper med sorg og fortvivelse. I den situation kan vi føle os ganske ensomme. Der råder ligesom en følelse af adskillelse mellem os selv og andre. Bogens essays er som et fordybelsesrum. De kan bruges af den enkelte til at spejle dét, som man helt personligt udfordres af i sorgens og ensomhedens landskab.