Hans-Erik Rasmussen

Sidst opdateret: 23. marts 2019
Hans-Erik Rasmussen

Poet, forfatter, billedmager.

Mag.scient. i Antropologi fra Københavns Universitet med hovedvægt på grønlandske og arktiske forhold; socialrådgiver.

Gennem 20 år antropologisk og samfundsvidenskabelig forskning i Grønland, Norge, Frankrig, Canada. Støtte til videnskabeligt arbejde fra flere danske, grønlandske og nordiske forskningsråd. Forskningen er publiceret i en lang række danske og udenlandske publikationer.

Bidrog desuden som fotograf ved designet af pladeomslag for nogle af de tidligste grønlandske rock- og folkemusikudgivelser på pladeselskabet ULO.

Repræsenteret med dokumentarfotos på Nationalmusset, København samt på Det grønlandske Landsarkiv, Nuuk.

1988-1990 medlem af redaktionen på tidsskriftet Jordens Folk - Etnografisk Revy. I 1990 som ansvarshavende redaktør på tidsskriftet.

Gik på pension i 2010 efter 12 år som lektor i samfundsvidenskab på Socialrådgiveruddannelserne, Professionshøjskolen Metropol, Kbh.
Seneste faglitterære udgivelse sammen med lektor Ruth Borrits: "Opsøgende gadeplansarbejde med unge", Hans Reitzels Forlag, 2012.

Mindeord ved forfatteren Vagn Lundbyes død, Politiken 31. august 2016.

Støtte til kunstnerisk publicering:
NunaFonden, Nuuk, Grønland, 2016.
Veluxfonden, Søborg, 2016.

Digtoplæsning:
Brødremenigheden, Christiansfeld, November 2017.
Boghandelen "Ræven og Pindsvinet", Kbh.V, i et dobbeltarrangement med free-jazzmusikerne Lotte Anker (sax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas), december 2017.
Lyrikgruppen, Dansk Forfatterforening, oktober 2018.

Legatophold:
Det Danske Forfatter- og Oversættercenter, Hald Hovedgaard i 2017 og 2018.

Kunstnerisk produktion:
Repræsenteret med 2 fotos samt et digt ved den nationale poesifestival "Le Printemps des poètes", Mougins, Frankrig, Marts 2018.

"Inusuk II"
Projekt til kunstinstallation i de grønlandske fjelde. (2018).

"Rosenfuglene"
Tekst- og billedværk (2018).
Også fransksproget version: "OISEAUX-ROSES" (2019).

"Mindes du Havet? En høflig påmindelse om den forestående katastrofe".
Projekt til videoinstallation. (2019).

"Til forsvar for skyerne. Digte om Tilsynekomsten". Digtsamling. (2019).

"Malabar havet". Korte digte fra Sydindien. (2019).

"Den dybe kærlighed. Hommage à HOKUSAI". Billedserie. (2019).

Repræsenteret med melodien "Efter Alt Dette/Après Tout Cela" ved den nationale poesifestival "Le Printemps des Poètes", Grasse, Frankrig, marts 2019.

Bor og arbejder på Frederiksberg og i Nice, Frankrig.

Adresse: Vodroffsvej 4c, lejl. 10, 1900 Frederiksberg C Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Lyrikere

Udgivelser

Andre projekter

Lavet i:

“Den Porøse Poet og Snespurven”, Digte,  Forlaget Atuagkat, Nuuk, 2016. ISBN 978-87-92554-88-8.