Anne Holm Christensen

Sidst opdateret: 4. maj 2019
Anne Holm Christensen

Beskrivelse:

Jeg skriver og udgiver bøger, der omhandler det levede liv. Fortællingerne tager udgangspunkt i autentiske personer, og bøgerne indeholder et eller flere menneskers livsfortælling koblet med beskrivelse af den historiske tid, fortællingen foregår i.

Derudover holder jeg foredrag, både fortællende på baggrund af de enkelte bogudgivelser og mere handlingsorienterede i forhold til, hvordan tilhørerne selv kan gå i gang med at skrive deres families eller deres egen historie.

Min baggrund er talrige års arbejde som underviser og rådgiver efterfulgt af studier i historie ved Syddansk- og Københavns Universitet.

Mit næste bogprojekt omhandlen udvandrere til Amerika. De rejste fra Danmark efter år 1900. En introduktion kan læses i Forfatterstafetten i net-tidsskriftet "Erhverv og Kultur", april 2019: https://erhvervogkultur.net/artikel/forfatterstafetten-april-2019/?fbclid=IwAR11lcwd8TvFEiFdNDyLxhe4zsqPqWN7Z-z9y_FjjI5oThuKWljY-GAtoyE

Forlag:

Forlaget Vitae

Forlaget Historia

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Rugvænget 4 st, 4700 Næstved Land: Danmark Tlf: 42246442 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 32435777

Medlem Af:

StORDstrømmen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Forlaget Historia Udgivelsesår: 2018

Bertil Widerberg – En kunstners liv og værker

Da Bertil Widerberg bliver født i en fiskerfamilie ved Ringsjöen i Skåne i 1930, står det ingen steder skrevet, at han skal komme til at leve sit liv som kunstner i København. Vejen går over klaverstudier på Musikkonservatoriet i Malmö, tidlige år som dekoratør og reklametegner samme sted og endelig en solid uddannelse på Kunstakademiet i København med lærere som Aksel Jørgensen og Olaf Rude.

Bertil Widerbergs liv bliver på flere måder anderledes, end hans omgivelser har forestillet sig, men gennem vedholdende eksperimenteren inden for oliemaleri, tegning, grafik, akvarel m.m. og talrige udstillinger i ind- og udland finder han sit ståsted i kunsten. Samtidig møder han sin partner for livet.

Bertil Widerberg – en kunstners liv og tanker er på én gang en livsfortælling med beskrivelse af tiden fra 1930 til i dag og et billedværk, hvor vi præsenteres for tæt ved 200 af kunstnerens værker. Selv siger han om sin kunst:
"Jeg maler for at fortælle mine medmennesker, hvor smukt og fantastisk alt er, som omgiver os.
Kunst (musik, maleri, poesi) er kunst for sin egen skyld. Skal opleves, skal sætte noget i gang hos os. Noget livet indeholder, som ryster os, som ej kan forklares. Vi begynder at ane en organisme, som intet svar har. Fascinationen ved det uforståelige skaber kunstneren."
I en alder af 88 år fortsætter malergerningen:
"Jeg har mange gange tænkt at opgive at male, men jeg kan ikke. Jeg må male…
Jeg vil kede mig, visne hen og vel også dø…"