Birgitte Bregnedal

Sidst opdateret: 10. august 2017
Birgitte Bregnedal

Forfatter til en stribe bøger og serier for børn, det hele startede i 2013, da min novelle 'Den nye træner' fik andenpladsen ved kulturministeriets Drengelitteraturpris. I 2015 udkom den historie som første bind i serien DRØMME OG DRIBLINGER hos Gyldendal, serien er nu oppe på en håndfuld bind. I 2016 udkom de første bind i hesteserien GRY OG GLORIA og bogen 'Oldemors hund'. I 2017 udkommer min første bog for unge, 'Udenfor United'.

Jeg brænder for at få endnu flere børn og unge til at elske bøger. For mig er det vigtigt at fortælle store historie så tilgængeligt som muligt, gerne så enkelt at læseevnerne ikke står i vejen for historien. Alle fortjener medrivende historier, uanset om det er den første læsning eller om det er voksne, der ikke har de forfinede læsefærdigheder. Når jeg har børnenes opmærksomhed med bøgerne, er det vigtigt at turde tage alvorlige emner op. Emner som død, ensomhed, alkoholmisbrug og svigt.

Adresse: Spættevej 12, 3400 Hillerød
Ny Hammersholt
Land: Danmark Tlf: 48243834 Mobil: 29848888 E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære, BU-gruppen

Flere referencer:

www.b.bregnedal.com

Forlag: Gyldendal Udgivelsesår: 2018

Forelsket – Tøser der takler

Forelsket er den første bog i serien Tøser der takler, der er en serie med fart over feltet om en flok super seje 12-årige piger, der selv sætter tingene i gang og kæmper fremfor at vente og være flinke.

’Forelsket’ har mødet mellem de to køn som omdrejningspunkt og en forelskelse som motor. I ’Forelsket’ er veninderne Laura og Tilde begge interesserede i fodbold, men på hver sin måde: Laura fordi hun elsker at spille, og Tilde fordi hun er forelsket i en fodboldspiller.

Tilde starter udelukkende, fordi hun er forelsket i Tobias, der kun tænker på fodbold. Ved at starte i klubben kan hun deltage i festen i klubhuset og komme tæt på Tobias. Det håber hun i hvert fald. Men festen udvikler sig ikke helt, som Tilde har håbet, og hun bliver til grin. Er Tobias overhovedet værd at løbe efter? Tilde er i tvivl, men hun bliver glad for fodbold, så glad at det føles lidt som at være forelsket, og så bliver hun del af et hold med tøser, der takler.

Man behøver ikke at være hverken sports- eller fodboldinteresseret for at give sig i kast med ’Forelsket’, for mange læsere vil genkende oplevelsen af en jævnaldrende, umoden dreng, der har svært ved at håndtere en forelsket pige.

Bogens tekst er suppleret med en vignet, der indleder hvert kapitel. Vignetter og forside er skabt af grafisk designer Inge Rand.