Birgitte Bregnedal

Sidst opdateret: 15. september 2021
Birgitte Bregnedal

Beskrivelse:

Forfatter til 'Pigen med sherifstjernen' (2021), min første roman for voksne, der har fået en flot modtagelse og anbefales til læsekredse på bibliotekerne. En gribende og barsk historie oplevet gennem en lille piges bevidsthed.

Forfatter til over 25 bøger for børn, en del af dem i succesfulde serier, hvor der fortsat udkommer nye bind. Nærvær, venskab og forståelse for andre er nogle af nøgleordene i mine børnebøger, som også giver stof til eftertanke hos højtlæsende forældre.

Det hele startede i 2013, da min novelle 'Den nye træner' blev prisbelønnet ved kulturministeriets Drengelitteraturpris. I 2015 udkom 'Den nye træner' som første bind i serien DRØMME OG DRIBLINGER hos Gyldendal, serien kommer i 2022 op på otte bind. Siden er det blevet til både en stribe serier og enkeltstående bøger, og strømmen af bøger fortsætter.

Hesteserien, GRY OG GLORIA på fem bind, udkommer i Sverige, Polen og på Færøerne.

Jeg brænder for at få endnu flere børn og unge til at elske bøger. For mig er det vigtigt at fortælle store historie så tilgængeligt som muligt, gerne så enkelt at læseevnerne ikke står i vejen for læsningen. Alle fortjener medrivende historier, uanset om det er den første læsning eller om det er voksne, der ikke har de forfinede læsefærdigheder. Når jeg har børnenes opmærksomhed med bøgerne, er det vigtigt at turde tage alvorlige emner op. Emner som død, ensomhed, alkoholmisbrug, svigt, kulturmøder og forældreopgør.

I 2021 har jeg etableret Forlaget Fru Nysgerrig til udgivelse af bogen 'Et egern flytter ind, som jeg har skrevet i forbindelse med projekt Flyvende Fortællinger, der er et samarbejde mellem Hillerød Bibliotek, Grønnevang Skoles Fritidsordning og mig. Et projekt til styrkelse af børns læselyst i fritiden, et projekt der er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Spættevej 12, 3400 Hillerød
Ny Hammersholt
Land: Danmark Tlf: 48243834 Mobil: 29848888 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære, BU-gruppen

Online Referencer:

Flere referencer:

www.b.bregnedal.com

Besøg mig på:

Forlag: Gyldendal Udgivelsesår: 2018

Forelsket – Tøser der takler

Forelsket er den første bog i serien Tøser der takler, der er en serie med fart over feltet om en flok super seje 12-årige piger, der selv sætter tingene i gang og kæmper fremfor at vente og være flinke.

’Forelsket’ har mødet mellem de to køn som omdrejningspunkt og en forelskelse som motor. I ’Forelsket’ er veninderne Laura og Tilde begge interesserede i fodbold, men på hver sin måde: Laura fordi hun elsker at spille, og Tilde fordi hun er forelsket i en fodboldspiller.

Tilde starter udelukkende, fordi hun er forelsket i Tobias, der kun tænker på fodbold. Ved at starte i klubben kan hun deltage i festen i klubhuset og komme tæt på Tobias. Det håber hun i hvert fald. Men festen udvikler sig ikke helt, som Tilde har håbet, og hun bliver til grin. Er Tobias overhovedet værd at løbe efter? Tilde er i tvivl, men hun bliver glad for fodbold, så glad at det føles lidt som at være forelsket, og så bliver hun del af et hold med tøser, der takler.

Man behøver ikke at være hverken sports- eller fodboldinteresseret for at give sig i kast med ’Forelsket’, for mange læsere vil genkende oplevelsen af en jævnaldrende, umoden dreng, der har svært ved at håndtere en forelsket pige.

Bogens tekst er suppleret med en vignet, der indleder hvert kapitel. Vignetter og forside er skabt af grafisk designer Inge Rand.