Birgitte Bregnedal

Sidst opdateret: 28. november 2019
Birgitte Bregnedal

Forfatter til en stribe bøger og serier for børn: nærvær, venskab og forståelse for andre er nogle af nøgleordene i mine børnebøger, som også giver stof til eftertanke hos højtlæsende forældre.

Det hele startede i 2013, da min novelle 'Den nye træner' blev prisbelønnet ved kulturministeriets Drengelitteraturpris. I 2015 udkom 'Den nye træner' som første bind i serien DRØMME OG DRIBLINGER hos Gyldendal, serien kommer i 2020 op på syv bind. Siden er det blevet til både en stribe serier og enkeltstående bøger, og strømmen af bøger fortsætter.

Hesteserien GRY OG GLORIA er på fem bind og i 2019 oversat til svensk og polsk. I 2017 udkom min første bog, 'Udenfor United', for unge og voksne uden de store læsefærdigheder. I 2018 startede serien 'Tøser der takler' om en flok seje piger, der ikke lader sig stoppe. I 2019 udkom 'En ven blandt isbjerge', en historie om danske Lærke der flytter til Grønland og hendes drøm om at få en ven, mens hun møder alt det nye.

Jeg brænder for at få endnu flere børn og unge til at elske bøger. For mig er det vigtigt at fortælle store historie så tilgængeligt som muligt, gerne så enkelt at læseevnerne ikke står i vejen for historien. Alle fortjener medrivende historier, uanset om det er den første læsning eller om det er voksne, der ikke har de forfinede læsefærdigheder. Når jeg har børnenes opmærksomhed med bøgerne, er det vigtigt at turde tage alvorlige emner op. Emner som død, ensomhed, alkoholmisbrug, svigt, kulturmøder og forældreopgør.

Adresse: Spættevej 12, 3400 Hillerød
Ny Hammersholt
Land: Danmark Tlf: 48243834 Mobil: 29848888 E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære, BU-gruppen

Flere referencer:

www.b.bregnedal.com

Forlag: Gyldendal Udgivelsesår: 2018

Forelsket – Tøser der takler

Forelsket er den første bog i serien Tøser der takler, der er en serie med fart over feltet om en flok super seje 12-årige piger, der selv sætter tingene i gang og kæmper fremfor at vente og være flinke.

’Forelsket’ har mødet mellem de to køn som omdrejningspunkt og en forelskelse som motor. I ’Forelsket’ er veninderne Laura og Tilde begge interesserede i fodbold, men på hver sin måde: Laura fordi hun elsker at spille, og Tilde fordi hun er forelsket i en fodboldspiller.

Tilde starter udelukkende, fordi hun er forelsket i Tobias, der kun tænker på fodbold. Ved at starte i klubben kan hun deltage i festen i klubhuset og komme tæt på Tobias. Det håber hun i hvert fald. Men festen udvikler sig ikke helt, som Tilde har håbet, og hun bliver til grin. Er Tobias overhovedet værd at løbe efter? Tilde er i tvivl, men hun bliver glad for fodbold, så glad at det føles lidt som at være forelsket, og så bliver hun del af et hold med tøser, der takler.

Man behøver ikke at være hverken sports- eller fodboldinteresseret for at give sig i kast med ’Forelsket’, for mange læsere vil genkende oplevelsen af en jævnaldrende, umoden dreng, der har svært ved at håndtere en forelsket pige.

Bogens tekst er suppleret med en vignet, der indleder hvert kapitel. Vignetter og forside er skabt af grafisk designer Inge Rand.