Birgitte Bregnedal

Sidst opdateret: 15. september 2021
Birgitte Bregnedal

Beskrivelse:

Forfatter til 'Pigen med sherifstjernen' (2021), min første roman for voksne, der har fået en flot modtagelse og anbefales til læsekredse på bibliotekerne. En gribende og barsk historie oplevet gennem en lille piges bevidsthed.

Forfatter til over 25 bøger for børn, en del af dem i succesfulde serier, hvor der fortsat udkommer nye bind. Nærvær, venskab og forståelse for andre er nogle af nøgleordene i mine børnebøger, som også giver stof til eftertanke hos højtlæsende forældre.

Det hele startede i 2013, da min novelle 'Den nye træner' blev prisbelønnet ved kulturministeriets Drengelitteraturpris. I 2015 udkom 'Den nye træner' som første bind i serien DRØMME OG DRIBLINGER hos Gyldendal, serien kommer i 2022 op på otte bind. Siden er det blevet til både en stribe serier og enkeltstående bøger, og strømmen af bøger fortsætter.

Hesteserien, GRY OG GLORIA på fem bind, udkommer i Sverige, Polen og på Færøerne.

Jeg brænder for at få endnu flere børn og unge til at elske bøger. For mig er det vigtigt at fortælle store historie så tilgængeligt som muligt, gerne så enkelt at læseevnerne ikke står i vejen for læsningen. Alle fortjener medrivende historier, uanset om det er den første læsning eller om det er voksne, der ikke har de forfinede læsefærdigheder. Når jeg har børnenes opmærksomhed med bøgerne, er det vigtigt at turde tage alvorlige emner op. Emner som død, ensomhed, alkoholmisbrug, svigt, kulturmøder og forældreopgør.

I 2021 har jeg etableret Forlaget Fru Nysgerrig til udgivelse af bogen 'Et egern flytter ind, som jeg har skrevet i forbindelse med projekt Flyvende Fortællinger, der er et samarbejde mellem Hillerød Bibliotek, Grønnevang Skoles Fritidsordning og mig. Et projekt til styrkelse af børns læselyst i fritiden, et projekt der er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Spættevej 12, 3400 Hillerød
Ny Hammersholt
Land: Danmark Tlf: 48243834 Mobil: 29848888 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære, BU-gruppen

Online Referencer:

Flere referencer:

www.b.bregnedal.com

Besøg mig på:

Forlag: Nyt Dansk Litteraturselskab Udgivelsesår: 2021

Hjemmebane – Udenfor United

’Hjemmebane’ er bog to i serien ’Udenfor United’, endnu en historie om Lasses mærkelige fodboldhold, som han startede i seriens første bog. I ’Hjemmebane’ får Lasse omsider nok af sin tyranniske far, der ydmyger ham igen og igen. Lasse træder i karakter og sætter sin far på plads, selvom det betyder, at han ikke længere kan bo hjemme, bliver sofasover og ligefrem hjemløs. Men alt er bedre end at blive boende hjemme.

Serien 'Udenfor United' har en humoristisk tone om en flok outsidere, der er fælles som fodbold.

Bøgerne ’Udenfor United’ og ’Udenfor United – Hjemmebane’ er historien om et fodboldhold for en flok outsidere, som Lasse forsøger at holde sammen på. Men det går bestemt ikke smertefrit at samle de meget forskellige spillere, der har hver deres udfordringer at kæmpe med.

I begyndelsen seriens anden bog, ‘Hjemmebane’, bor den 23-årige Lasse stadig hjemme hos sin tyranniske far. Det er han temmelig træt af, så han vil flytte hjemmefra, men hvor skal Lasse flytte hen? Samtidig mangler Lasses fodboldhold, ’Udenfor United’, et sted at spille fodbold. Det ser temmelig sort ud, men vil det lykkes for Lasse at finde et sted at bo, og finder holdet en hjemmebane?

Bag om Udenfor United

Med de to bøger om fodboldholdet ’Udenfor United’ håber jeg at få fat i unge og voksne læsere, der normalt ikke læser bøger. ’Udenfor United’ var min første bog til voksne, og her kan jeg bringe flere facetter i spil end i mine børnebøger. Personerne er tegnet skarpere, de bander løs og optræder både sexistisk, racistisk, totalt upassende og direkte pinligt.

Jeg er selv vild med fodbold og har opdaget, at det er et sprog, der fungerer på tværs af alder, samfundslag, tro og nationalitet. Derfor håber jeg også at kunne nå ud til nye læsere med de to bøger i serien om det sære fodboldhold, ’Udenfor United’.

Idéen til ’Hjemmebane’ opstod, da jeg fandt ud af, hvor enorm betydning fodbold har for hjemløse i OMBOLD, der er fodbold for hjemløse og socialt udsatte. OMBOLD tilbyder med fodbolden et fællesskab, der ellers er svært at blive del af som hjemløs.
Temaet med hjemløshed kan lyde tungt, men humøret er højt og tonen meget mere fri end politisk korrekt. Hjemmebane er i genre med filmen Italiensk for begyndere og skrevet i et let sprog, der kan læses fra 10-111 år. Den udkommer når lydbogen er indlæst.