Birgitte Bregnedal

Sidst opdateret: 11. marts 2020
Birgitte Bregnedal

Forfatter til en stribe bøger og serier for børn: nærvær, venskab og forståelse for andre er nogle af nøgleordene i mine børnebøger, som også giver stof til eftertanke hos højtlæsende forældre.

Det hele startede i 2013, da min novelle 'Den nye træner' blev prisbelønnet ved kulturministeriets Drengelitteraturpris. I 2015 udkom 'Den nye træner' som første bind i serien DRØMME OG DRIBLINGER hos Gyldendal, serien kommer i 2020 op på syv bind. Siden er det blevet til både en stribe serier og enkeltstående bøger, og strømmen af bøger fortsætter.

Hesteserien GRY OG GLORIA er på fem bind og i 2019 oversat til svensk og polsk. I 2017 udkom min første bog, 'Udenfor United', for unge og voksne uden de store læsefærdigheder. I 2018 startede serien 'Tøser der takler' om en flok seje piger, der ikke lader sig stoppe. I 2019 udkom 'En ven blandt isbjerge', en historie om danske Lærke der flytter til Grønland og hendes drøm om at få en ven, mens hun møder alt det nye.

Jeg brænder for at få endnu flere børn og unge til at elske bøger. For mig er det vigtigt at fortælle store historie så tilgængeligt som muligt, gerne så enkelt at læseevnerne ikke står i vejen for historien. Alle fortjener medrivende historier, uanset om det er den første læsning eller om det er voksne, der ikke har de forfinede læsefærdigheder. Når jeg har børnenes opmærksomhed med bøgerne, er det vigtigt at turde tage alvorlige emner op. Emner som død, ensomhed, alkoholmisbrug, svigt, kulturmøder og forældreopgør.

Adresse: Spættevej 12, 3400 Hillerød
Ny Hammersholt
Land: Danmark Tlf: 48243834 Mobil: 29848888 E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære, BU-gruppen

Flere referencer:

www.b.bregnedal.com

Forlag: Gyldendal Udgivelsesår: 2017

Ny på holdet – Fodbold & Finter

Ny på holdet er den første bog i fodboldserien Fodbold & Finter.

Thor er ny i byen og skal starte i en ny klasse. Han håber, de andre kan lide fodbold, for han elsker selv at spille. Det kan de heldigvis og flere af dem går i den lokale klub Nyby.

Thor vil vise, han er god til fodbold, men så falder han over bolden. De andre griner af ham, tør han begynde på det nye hold?

Fodbold & Finter er en ny serie til de fodboldglade børn, der lige er begyndt at læse.