Birgitte Bregnedal

Sidst opdateret: 15. september 2021
Birgitte Bregnedal

Beskrivelse:

Forfatter til 'Pigen med sherifstjernen' (2021), min første roman for voksne, der har fået en flot modtagelse og anbefales til læsekredse på bibliotekerne. En gribende og barsk historie oplevet gennem en lille piges bevidsthed.

Forfatter til over 25 bøger for børn, en del af dem i succesfulde serier, hvor der fortsat udkommer nye bind. Nærvær, venskab og forståelse for andre er nogle af nøgleordene i mine børnebøger, som også giver stof til eftertanke hos højtlæsende forældre.

Det hele startede i 2013, da min novelle 'Den nye træner' blev prisbelønnet ved kulturministeriets Drengelitteraturpris. I 2015 udkom 'Den nye træner' som første bind i serien DRØMME OG DRIBLINGER hos Gyldendal, serien kommer i 2022 op på otte bind. Siden er det blevet til både en stribe serier og enkeltstående bøger, og strømmen af bøger fortsætter.

Hesteserien, GRY OG GLORIA på fem bind, udkommer i Sverige, Polen og på Færøerne.

Jeg brænder for at få endnu flere børn og unge til at elske bøger. For mig er det vigtigt at fortælle store historie så tilgængeligt som muligt, gerne så enkelt at læseevnerne ikke står i vejen for læsningen. Alle fortjener medrivende historier, uanset om det er den første læsning eller om det er voksne, der ikke har de forfinede læsefærdigheder. Når jeg har børnenes opmærksomhed med bøgerne, er det vigtigt at turde tage alvorlige emner op. Emner som død, ensomhed, alkoholmisbrug, svigt, kulturmøder og forældreopgør.

I 2021 har jeg etableret Forlaget Fru Nysgerrig til udgivelse af bogen 'Et egern flytter ind, som jeg har skrevet i forbindelse med projekt Flyvende Fortællinger, der er et samarbejde mellem Hillerød Bibliotek, Grønnevang Skoles Fritidsordning og mig. Et projekt til styrkelse af børns læselyst i fritiden, et projekt der er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Spættevej 12, 3400 Hillerød
Ny Hammersholt
Land: Danmark Tlf: 48243834 Mobil: 29848888 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære, BU-gruppen

Online Referencer:

Flere referencer:

www.b.bregnedal.com

Besøg mig på:

Forlag: Gyldendal Udgivelsesår: 2023

Store planer – Drømme og driblinger

Adam spiller i forsvaret for Kystby, og han har store planer for holdet. Hjemme skal han støvsuge for at få lommepenge. Men hvad nu, hvis han i stedet kunne tjene penge på at spille fodbold?
Han får resten af holdet med på, at tilskuerne skal betale for at se deres kampe. Men det går ikke helt, som Adam havde tænkt.

Adam spiller i forsvaret for Kystby Boldklub, og han har store planer for holdet. Drengene fra Kystby spiller godt og får en masse ros, samtidig følger Adam med i, hvor mange penge, der er i professionel fodbold.

Adam bor med sine to mødre, mor og mama. Mama er ansat i en fagforening, der arbejder for at give medlemmerne bedre vilkår og løn.

Hvad nu, hvis holdet kunne få penge for at spille fodbold? Så kunne han slippe for at støvsuge og blive endnu bedre til at spille fodbold. Han får resten af holdet med på, at tilskuerne skal betale for at se deres kampe. Men det går ikke helt, som Adam havde tænkt …

Store planer er den ottende bog i Drømme & Driblinger, det er en serie om venskaber og sammenhold. Serien følger drengene på fodboldholdet fra Kystby Boldklub, og hver bog har ny hovedperson. Bøgerne kan læses i vilkårlig rækkefølge, da hver bog er en selvstændig historie.

Serien er illustreret farverigt med følelser og fart over feltet af Mikkel Straarup Møller.