Birgitte Bregnedal

Sidst opdateret: 11. marts 2020
Birgitte Bregnedal

Forfatter til en stribe bøger og serier for børn: nærvær, venskab og forståelse for andre er nogle af nøgleordene i mine børnebøger, som også giver stof til eftertanke hos højtlæsende forældre.

Det hele startede i 2013, da min novelle 'Den nye træner' blev prisbelønnet ved kulturministeriets Drengelitteraturpris. I 2015 udkom 'Den nye træner' som første bind i serien DRØMME OG DRIBLINGER hos Gyldendal, serien kommer i 2020 op på syv bind. Siden er det blevet til både en stribe serier og enkeltstående bøger, og strømmen af bøger fortsætter.

Hesteserien GRY OG GLORIA er på fem bind og i 2019 oversat til svensk og polsk. I 2017 udkom min første bog, 'Udenfor United', for unge og voksne uden de store læsefærdigheder. I 2018 startede serien 'Tøser der takler' om en flok seje piger, der ikke lader sig stoppe. I 2019 udkom 'En ven blandt isbjerge', en historie om danske Lærke der flytter til Grønland og hendes drøm om at få en ven, mens hun møder alt det nye.

Jeg brænder for at få endnu flere børn og unge til at elske bøger. For mig er det vigtigt at fortælle store historie så tilgængeligt som muligt, gerne så enkelt at læseevnerne ikke står i vejen for historien. Alle fortjener medrivende historier, uanset om det er den første læsning eller om det er voksne, der ikke har de forfinede læsefærdigheder. Når jeg har børnenes opmærksomhed med bøgerne, er det vigtigt at turde tage alvorlige emner op. Emner som død, ensomhed, alkoholmisbrug, svigt, kulturmøder og forældreopgør.

Adresse: Spættevej 12, 3400 Hillerød
Ny Hammersholt
Land: Danmark Tlf: 48243834 Mobil: 29848888 E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære, BU-gruppen

Flere referencer:

www.b.bregnedal.com

Forlag: Gyldendal Udgivelsesår: 2020

Træn! Træn! Træn! – Drømme og Driblinger

Jakobs far bliver sponsor for Kystby Boldklub. Jakob får mere spilletid, men holdet taber. Mon han kun kom med til kampen på grund af farens penge?
Jakob kæmper helt vildt for at vise, at han er god nok på egen hånd.

Træn! Træn! Træn! er den syvende bog i Drømme & Driblinger, det er en serie om venskaber og sammenhold. Serien følger drengene på fodboldholdet fra Kystby Boldklub, og hver bog har ny hovedperson. Bøgerne kan læses i vilkårlig rækkefølge, da hver bog er en selvstændig historie.

I Træn! Træn! Træn! følger vi Jakob, hvis far bliver sponsor i klubben. Jakob starte inde i en kamp for første gang og er vildt glad. Men holdet taber. Fik han kun pladsen på grund af sin fars penge? Jakob vil spille sig til en plads på holdet. Derfor træner han for at blive så god til indkast, at han kan hjælpe sit hold. Vil det lykkes?

Serien er illustreret farverigt med følelser og fart over feltet af Mikkel Straarup Møller.