Erik Thomas Barfoed

Sidst opdateret: 6. maj 2020
Erik Thomas Barfoed
Erik Barfoed

Beskrivelse:

Jeg er født i 1969 i København og begyndte at skrive og tegne, da jeg var omkring 13.

Jeg er vokset op med en blanding af klassiske danske børnebøger som Lille Vergil, Gummitarzan og bøgerne om Snøvsen og så engelsk og amerikansk børne- og ungdomslitteratur, jeg fandt på biblioteket. Ursula K. LeGuins serie om Jordhavet (bind 1 hedder Troldmanden fra Jordhavet), John Wyndhams Da trifitterne kom og H.G. Wells Tidsmaskinen. Og mange, mange flere bøger og tegneserie med et magisk islæt.

I mit forfatterskab er jeg blandt andet inspireret af den engelske forfatter Neil Gaiman.

Jeg har arbejdet med ord og billeder det meste af mit liv. Både som forfatter (med fokus på litteratur til børn og unge), tegner (jeg har haft min egen tegneseriestribe engang!), som taleskriver (bl.a. for Mette Touborg, da hun var borgmester), som underviser af forfattere og filmanuskriptforfattere og som oversætter. Jeg har også været madanmelder for Politiken og Gastro.

Jeg er uddannet klassisk filolog og har været formand for censorkorpset for de klassiske fag ved universiteterne. Jeg har arbejdet i forlagsbranchen og blandt andet været forlagschef for Sesam og Egmont Kids. Fra 2006-2008 direktør for samtlige redaktionelle medarbejdere i Aschehoug, senere Lindhardt og Ringhof.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Serridslevvej 40, 2. th., 2100 København Ø Land: Danmark Tlf: 21481569 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Illustratorgruppen, BU-gruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Høst & Søn Udgivelsesår: 2011

Bræk

Bræk er en realistisk roman for unge om kriminalitet og flugt fra et liv som underdog. En bog med interessant stof til både diskussion og eftertanke.

Sjak vågner op på hospitalet med en bandage om hovedet og brækker sig ud over den betjent der udspørger ham om et væbnet røveri på tanken. I sengen ved siden af ligger offeret for overfaldet i koma. Hvad skete der egentlig den aften på tanken? Vil drengen ved siden af vågne op? Måske er det bedre at slå ham ihjel inden han når at afsløre for meget …

Der findes en litteraturvejledning til Bræk til undervisningsbrug i folkeskolens ældste klasser.